onsdag 23 september 2009

Sovit! :)

Igår var jag och Noel på besök på jobbet. Var lite trött på morgonen, eftersom det blev en vaken paus även natten till igår mellan 2.30 och 4 så det var lite segt att komma upp men eftersom vi sagt att vi skulle komma så ville jag inte ställa in. När vi väl var på väg så var det ändå ok, och eftersom han inte är ledsen och så på natten så går det ju bra.

På jobbet blev vi överfallna av barn, och personal.. Noel blev beundrad och gullad med och han gillade nog all den uppmärksamheten. När ettorna (mina gamla elever) sjöng för oss så sjöng han med och diggade! Besöket tog dock på krafterna, och efter lite fika med lärarna innan deras tusdagsmöte så begav vi oss därifrån. Noel somnade innan vi ens kommit utanför dörrarna så vi promenixade från skolan till Backaplan så att han skulle få sova, och han sov även bussresan hem och vaknade en stund efter vi kommit hem.

Här hemma så blev det bus och mys sen hela eftermiddagen, och han älskar sin gåstol. Nu börjar han även försöka nå saker som han ser så det kanske är dags att plocka undan våra stora växter snart. Jag har sett att han har försökt mumsa på vår stora Benjaminfikus, men han har nog försökt på de andra också. :) Får nog barnsäkra här snart!Noel sitter själv kortare stunder nu. Bullar man upp med lite kuddar så går det riktigt bra, men det går även kortare stunder utan dem. Men han satt fint och lekte igår med kuddar bakom sig, och sin musiktavla framför sig :)När Andreas kom hem från jobbet så fick de busa och leka ett tag, och så stack jag ut och sprang. Blev en lugn jogg och det var riktigt skönt! Sprang lite nya vägar, som var väldigt fina genom Påvelund och det låg en del hus jag kan tänka mig där. Det ena finare än det andra. Säkert i en prisklass aningen högre än vår också ;)

När jag kom hem så hade Andreas nattat Noel och en fin syn mötte mig:Så igår drack han lite mer än 1 dl välling som även var lite utspädd med bröstmjölk, och då gick den ner! När jag skulle gå och lägga mig så tog jag upp honom för att amma lite, men så vaknade han! Men det var nog för att magen körde igång för då bajsade han och då var det ju så illa tvunget att byta blöja och väcka honom ännu mer. Tog ett tag att natta om honom, men till slut så somnade han på min arm. Så när jag var säker på att han sov så la jag ner honom i hans säng, och *pling* så var han vaken igen och jag fick hoppa upp o ner för att sätta i nappen och till slut så la jag honom bredvid mig med ett finger på hans napp och då somnade han, och sen fick han sova där! :)

Han har sovit hela natten... Han har ätit lite men inte vaknat! Nu gäller det bara att jag ska kunna sova också. Har vaknat till då och då under natten men är nog ganska lättväckt nu så kanske får köra med öronproppar ett tag! Då hör jag inte alla hans små ljud, men jag hör ju om han vaknar och är ledsen. Han "pratar" och "bubblar/pruttar med munnen" i sömnen också, så det vaknar man ju till av.... Får testa öronproppar tror jag! Vi sov i alla fall till 7 och det var ritkigt gott!

Nu ska jag plocka in i diskmaskinen, och fixa undan lite här och sen blir det promenad. Har varit riktigt duktiga och promenerat varje dag nu i snart 2 veckor. Blir nog minst 1 timme/gång, ofta mer! Har även klarat mig ifrån kakor/godis nu på vardagar hela förra veckan, och det som gått av denna vecka! Nu jäklar ska de sista graviditetskilona bort :) Gick sådär över sommaren.. gick inte upp nåt utan det stod still, så nu kör vi här! Har ingen brådska med dem, men vill ju inte dra ut på eländet heller! :)

4 kommentarer:

Linda sa...

Som ickemamma förundras jag över hur du orkar! Låter så enkelt när du skriver "lekt och busat lite", när man i själva verket borde vara sketastrött, och vet att det kan bli en störd nattsömn till! Och att du dessutom verkar tycka det är roligt!! All min beundran till dig! :o)

Elin till Linda sa...

Hehe, men det är ganska enkel lek och bus än så länge :) Sen måste jag ju erkänna att det inte alltid är så att man är så aktiv... han ör ganska nöjd vissa dagar med att ligga på filten och ha babygymmet över sig, eller sitta i gåstolen och då kanske jag är i närheten men inte deltar så mkt. Och andra dagar är jag med och sjunger osv. Men roligt är det oftast, kul att se hur han utvecklas :) Sen kan man inte gräma sig över nattsömnen för är han vaken så kan jag inte lägga mig o sova på dagarna, och jag får skylla mig själv om jag inte tar tillfället i akt o sover när han sover... men då är det ju massa annat man vill göra :)

Malin sa...

Usch ni har också det jobbigt läser jag :( DEt är ju det som är det värsta. När dom inte sover på nätterna!
Jag förstår verkligen inte hur som små orkar att vara igång så mycket utan att sova??
Jag hoppas verkligen att vällingen gör sitt när han lyckas få i sig en hel portion.

Budade på en sådan skölpadda idag men priset blev för högt! Fortsätter att leta! Måste bara ha en sådan till Vilmer! :)
Kram! *Nu håller vi tummarna att barnen sover bra inatt*

Elin till Malin sa...

Malin: Ja, jag har sett att priserna har rusat iväg på dem... fick den för 2 kronor så är ganska nöjd med priset måste jag säga :)

Ja, nu är det bara att hoppas att välling är det där underverket som alla säger :)

Men låter som att ni har det värre, eftersom Vilmer är ledsen. Noel har ju vart vaken men är på väldigt bra humör då. Jobbigare om de gråter o är ledsna!!