onsdag 23 september 2009

Ny bil

Idag köpte vi en ny bil, därmed säger vi hej då till gamla Astrid som under de senaste åren rullat över 11000 mil. Astrid har varit en riktig trotjänare, inga som helst problem. Hoppas verkligen att hon fortsätter att vara duktig hos nästa ägare. Hon kommer nu att finnas i skogarna utanför Borås och jag kan göra besök om jag vill och hälsa på henne.

Ny i familjen är istället Veiron! En sann Göteborgare född och uppvuxen on Hising island. Made in Torslandafabriken. Veiron har rullat fjuttiga 2300 mil på sina 3 år. Nu kan vi tanka biogas och därmed minskar våra utsläpp av framförallt CO2 ner till omkring 0 när vi kör på biogas. Miljövänligt? Javisst!! Vårt ekologiska fotavtryck minskar därmed markant vilket känns jäkligt bra. Ingen mer bensin (förutom när vi kör i norrland där det inte finns några mackar, men det händer ungefär aldrig). Det är bra komfort i dessa bilar och den var go att köra.


Färgen är Barents blå metallic och nästa onsdag får vi hämta bilen då de skulle göra en 2000 mila service på den och stoppa in 4 vinterdäck i bagageluckan.

7 kommentarer:

Spessartin sa...

Grattis! Kul med ny bil, jag bara drömmer om en, men det lär dröja länge innan det blir någon affär. Hoppas verkligen att denna är bättre än pappas, och märker ni nåt med bromsarna så stå på er och var riktigt tjuriga!

Linda L sa...

Åh va roligt! Grattis till nya bilen! Den är verkligen superfin! Och riktigt bra med miljöbil. Ni får visa den nästa gång ni är nere i Skåneland!

Elin svarar sa...

Spessartin: Ja, vi får hoppas vi får bättre tur med bilen än vad din pappa fick!

Linda: Ja, då får vi ta en runda förbi er... men ni har nog fullt upp för då ska ni lixom gifta er... :) Men ska ner igen nån helg efter det också på kalas :)

Maria sa...

Jag är förvirrad - heter den Veiron eller Vicky?!? ;)
Stort grattis iallafall, vilken snygg bil och så både praktisk och miljövännlig!
Vi ser fram emot att ses imorgon!!
Kramar!

Tash sa...

Ooooo, en Veiron! Grattis!! Och vilken skillnad det kommer att bli utrymmesmässigt! Hallå, nu är det bara villan och hunden kvar! :o) Jag får väl på något sätt låtsas representera Volvo där jag sitter ute på Torslanda, och säga "Enjoy!" ;o)

Elin svarar sa...

Maria: Jag skrev Vicky först... tyckte vi skulle ha en tjej för jag är ju redan en minoritet här nu... men så är det ju ändå en Göteborgsbil, behöver ha ett namn som stämmer mer in på den.. så det blev en han, och då en Veiron... hallo eller! :)

Tash: Ja, det kommer finnas lite mer plats nu. Behöver inte packa hela framsätet fullt bara för att vagnen ligger i bagaget och så :) Känns bra! :)

Karin sa...

GRATTIS till nya bilen! Veiron kommer nog bra överens med vår Volle ;) Gott att kunna ha Noel i fram också! Kram på er allihopa!