måndag 22 juni 2009

Midsommar!

Tack för alla fina kommentar i mitt förra inlägg! Farmor finns bevarad i många minnen, hos mig och hos många andra, och även om saknaden är stor så vet man att hon har det bra nu.

Vår midsommar startade lite i torsdags när jag, camilla, Noel och Isabella gjorde vår blomstertårta! Ett roligt och spännande pyssel :)


Här är grunden!


Noel pratar lite med svärmor!


Bella satt i sin stol och kom med glada tillrop!Vi är nöjda med dagens arbete!


Det färdiga resutatet!

I fredags var det då dags att ge sig iväg till Martin och Jeanette! Andreas och Denis åkte tidigare för att hjälpa till och jag och Camilla kom lite senare med Noel och Isabella. Observera att vi var de enda som kom på utsatt tid, trots 2 småbarn. Vi startade med att förbereda maten, och fixa lite inför lunchen. Och när alla hade kommit så blev det smaskig silltårta! :)


Camilla var en fena på att skala ägg ;)

Midsommarfina!

Efter silltårtan så var det dags för båtbyggartävling. Alla gick in för det med liv och lust, och det var väldigt blandade stilar på våra båtar... eller båtar? En del hade ju bara en petflaska typ... ;) En båt var extra stilig och lite bättra än alla andra och den vann tävlingen som kom senare under kvällen ;)


Alla kämpade, men bara en kunde vinna...


Andreas med en träbit, och Denis med en petfaska.
Nej, förlåt det är ju deras båtar!


Svarta Faran - Ett vinnande koncept.
Dagen fortsatte med kubb, och jag och Noel fixade oss till final :) Robban hjälpte nog till lite han också. Finalen blev dock aldrig av för framåt kvällen kom en rejäl regnskur, en magsjuka och diverse annat i vägen!


Noels första kubbomgång!

Vi hann även med sill och potatis, jordgubbar och glass och lite tävlingar under kvällen! Vi hade en riktigt mysig dag ute i Västerlanda och vädret höll sig bra ända tills båttävlingen skulle gå av stapeln så när den var över såg det ut som om alla hade badat :)

3 kommentarer:

Linda sa...

Ååh, vilken fin tårta! Trodde först den skulle ätas, men så såg grunden lite väl oasis-lik ut va?
Jättefin var den! Hehe, och båtarna också...på sitt sätt! :o)

Spessartin sa...

Åh, vilken fin blomstertårta! Hur gjordes den? Finns det bilder under tiden den gjordes? En sån där kan jag absolut tänka mig att låta mig inspireras av!

Elin svarar sa...

Linda och Spessartin: Tyvärr är tårtan inte ätbar för botten består av oasis! Så vi skar till det i lagom stora bitar och så la dem i vatten ett tag innan, sen är det bara att sätta i blommorna :) Har nog några fler blommor från tillverkningen...