tisdag 7 april 2009

Myndigheter och namn

Noel sussar nu sött i sin amningskudde, så jag passar på att uppdatera här lite så länge!


Myskillen


Igår var vi ute en riktigt lång promenad i solen och det var riktigt skönt! Köpte lite fika när vi passerade ICA och intog denna nere vid Önnered. Jag fick då försöka övervinna min måsfobi, eftersom måsarna började cirkulera runt oss, men inga attacker som tur var! Efter promenixen blev det middag och sen tittade vi på fotboll med Camilla. Helsingborg - IFK Göteborg, och var väl ingen toppenmatch direkt men Andreas var glad :)

Härlig promenad i solen
Igår fick vi ju papper på Noels personnummer, att jag är vårdnadshavare samt blankett där man ska registrera hans namn. Blev ju lite fundersamma då vi redan anmält Andreas som pappa, och att vi ska ha gemensam vårdnad så det var bara att ringa upp och se vad som hänt. Det visade sig att sjukhuset skickar uppgifterna till alla myndigheter på en gång, så rapporten om hans födsel kom till Skattemyndigheten, Familjerätten, Försäkringskassan osv. på en gång. Och när Skattemyndigheten får in papper från sjukhuset så skickar de ut sina blanketter på en gång, så då hade antagligen inte papprena från Familjerätten hunnit komma till dem. Så när det kommer till Skattemyndigeten så ändrar de i sina uppgifter!

Angående namn, och efternamn, så är det så att han får Axell som efternamn och Svendsen som mellannamn! Det låter ju som 2 efternamn men i deras papper är det inte så! Sen kan vi anmäla ändring när vi beslutat oss vad vi ska heta! Men nu ser man på hans namn vilka som är mamma och pappa :) Noel blir ju tilltalsnamn och sen får han ytterligare 2 namn då - Erik Andreas. Erik finns i båda våra familjer. Min farfar, pappa och bror heter det och Andreas och hans morfar heter det! Sen blev det även Andreas efter pappa :)

Nu medan Noel har sovit lite har jag hunnit sortera tvätt, städa undan och fixa lite här hemma. Får hembesök från BVC idag och de är inte här för att kolla om det är städat, men det är ju roligt om det ser lite hemtrevligt ut istället för ett bombnedslag! Andreas är och handlar och uträttar lite ärenden, och sen ska han få ta tvättstugan när han kommer hem så att jag och Noel kan promenixa med Camilla och Isabella! :)

Lillkillen har börjat med några ljuvliga skrik nu, framförallt när man byter blöja men även om maten inte kommer fram snabbt nog. Ska se om jag lyckas filma ngn gång, och sen lyckas få upp det här! Fint att pojken kan komma upp i falsett, och att han har riktiga röstresurser! :)

Retrobebis i mammas gamla kläder :)

5 kommentarer:

Maria sa...

Underbara bilder! Mina kollegor har också beundrat ("åå" "ooo") søtaste bebisen, jag kan ju inte motstå att kolla om det har kommit nya bilder trots att jag sitter på jobbet :) Lycka till med hembesøket! Kram kram

Linda sa...

Heh, kan föreställa mig röstresurserna! men promenaden såg mysig ut! :o)

Malin sa...

Hehe! Grym dress Noel har på sista kortet. Kollade på kort på mig själv som nyfödd igår och undrade vart dom kläderna tog vägen. Kul att du har kvar dina!
Er promenad såg väldigt mysig ut. Är det nere vid Tippen(Fiskebäck/Önnered)? Mina gamla hemtrakter :)

Kram Malin

Elin svarar sa...

Maria: Vi tar en hel del bilder så blir ju en del på bloggen! Hoppas du kan jobba mellan varven! :)

Linda: Hehe, ja du han kan skrika rejält... :)

Malin: Javisst är de söta byxorna! :) Mamma hade sparat en del kläder så lite av det har vi plockat fram :) Japps, promenixen gick nere vid Tippen! Brukar bli ett par rundor/vecka där :)

Spessartin sa...

Jösses så söt han är, man blir ju helt varm av att se honom...