måndag 6 april 2009

Grattis!

Idag vill Noel gratulera farbror Johan på födelsedagen! Stort grattis från oss! :)Idag är den beräknade förlossningsdagen för Noel, och i vår kalender står det BEBIS på dagens datum! :) Bebisen ligger nu gott och sover, och ska få komma ut i det fina vädret om en liten stund!

Idag kom brev från Skatteverket också, med Noels personnummer och papper där vi ska fylla i namn. I papprena står jag som ensam vårdnadshavare, så ska ringa och kolla det för vi har anmält oss båda när vi var vid Familjerätten! Nu blir namnfrågan än mer aktuell också, vilket/vilka mellanamn? Efternamn?

Så efter dagens diskussion blev det följande:

Noel Erik Andreas Axell-Svendsen
Blir dubbelnamn som efternamn tills vi gifter oss och då får vi bestämma oss i den frågan, vilket namn vi ska ta. :)

5 kommentarer:

Linda sa...

Hehe! Kan tänka mig att Johan kan tycka en del om den där haklappen! :o)
Jobbigt om man måste hålla på och jaga myndigheterna för något man trott vara klart redan.

Maria sa...

Halloj! Vilka fina namn det blev, har undrat över om han skulle heta något mer och vilket efternamn det egentligen blir? Väldigt fint med familjeanknytning i förnamnen.
I lördags var ju mamma här och vi var i Gamlebyen alla tre. Jag och mamma var inne i affär med barnkläder jag vet inte hur länge medans Richard väntade utanför...han hade lite svårt att förstå hur otroligt svårt det kan vara att välja vad av alla fantastiska fina saker man ska köpa till Noel :)
Kram kram från tant Maria :)

Karin sa...

Ja BF datum idag! Där lurade Noel oss allt ;) Busungen! Så fina namn han får! Kramar!

Spessartin sa...

Aha! Då fattar jag! För jag hörde någonstans att man inte kan ha två efternamn, utan att man skall ha ett, men det är alltså om föräldrarna inte är gifta som barnet kan ha två efternamn? Jag hette Johansson tills dess att mamma och pappa gifte sig, alltså hade jag enbart mammas efternamn.... det är nog en djungel det där =)

Elin svarar sa...

Linda: Fick ett sms från Johan (mms'ade bilden också) och han tyckte det var ett bra märke att spy och spilla mat på ;)

Maria: Svårt med namnval, men nu har vi valt och är nöjda.. :) Erik finns på både min och ANdreas sida, så det var givet. Och sen ville Andy gärna ha med Andreas också, så då blidde det så! =)

Karin: Ja, han är en luring =)

Spessartin: Man har egentligen bara ett efternamn, och det andra är mellannamn även om det ser ut som 2 efternamn. Fick benat ut det igår så nu vet vi hur vi ska fylla i papprena!