torsdag 26 mars 2009

Mys, bus och spy!

Igår var jag i Alingsås och hälsade på, och vi startade dagen med en fika hos mamma, och sedan lekte jag och Linnéa medan mamma fixade Karins hår. Hon är ganska lätt att underhålla, och det handlar mycket om att säga oooooo och klappa händerna så är hon nöjd! :)När Linnéa hade sovit lite, så fick hon mat av moster och det gick så bra så! :) Hon gapar innan man ens hunnit få skeden dit, men sen ska man även titta runt lite på hundarna, lampor och annat spännande! :)
När Linnéa hade ätit så begav vi oss till Alingsås Mecka - Vinden! Second Hand affären som är öppen onsdagar och lördagar och som har allt, eller i alla fall det mesta! Jag köpte faktiskt (!) ingenting, men Karin och mamma lyckades hitta en del fynd :) Jag och Linnéa tog en promenix också till lampaffären i närheten för att kolla sänglampor men fanns inga som vi gillade!

Efter Vinden så blev det mer bus hemma hos mamma, och Linnéa älskar när man slänger henne luften och leker och busar! Får tacka Camilla för den fina ramsan med framåt - bakåt, hit - dit och upp - ner, för den var väldigt rolig tyckte Néa! :) När man väl har börjat ha henne upp i luften så får man inte sluta! Och hon blir grinig om man inte fortsätter så vi höll på ganska länge och så höll jag henne ovanför huvudet och hon skrattade massa och sen spydde hon rakt ner på mig! Och det var riktigt nära att jag fick den spyan rakt i ansiktet men jag hann vända bort huvudet!

Karin och Linnéa drog sig hemåt på eftermiddagen och jag och mamma fixade mat! Sen tog vi en kort till farmor innan jag skulle med tåget. Hon låg i sängen och vilade, och blev glad när vi kom! Känns bra att hälsa på henne, även om det är jobbigt! Man vill ju helst minnas henne som hon var innan, och det är nog för ens egna samvete man hälsar på lite nu. Blir lite sorgsen när man tänker på hur fort det gått nu, och att hon inte varit med så mkt på resan mot Tjallä. Varje gång vi är där och berättar om bebisen så säger hon "Åh, vad roligt!" och blir glad som att det är en nyhet, men å andra sidan får man ju berätta en glad nyhet varje gång också! Har ju alltid tänkt henne som en naturlig del av mina barn, fastän hon nu är 93 år. Men hon har ju liksom alltid varit pigg, och det är ju sen i somras som hon har blivit gammal. Eller som man har upplevt henne som så gammal som hon faktiskt är.


1 kommentar:

Karin sa...

Hahaha, ja spyan var det roligaste på länge!! :) Jättemysig dag vi hade! Ja visst har man alltid tänkt att farmor alltid ska finnas med, och att hon även ska se våra barn växa upp... Kramar!