torsdag 26 mars 2009

Lugnet före stormen!

Då har vi varit inne på Östra också för kontroll. Det var mycket riktigt vattnet som hade gått, vilket kändes bra för annars hade det varit något allvarligt fel på mig så mycket vatten som kommit ut. Har bytt trosor typ 5 gånger idag, och har ändå bindor på! :)


Vi kom in till Östra vid 14.30, och fick väl vänta ca 30 minuter innan det var vår tur. Då fick vi göra CTG för att se hur bebisen mår, och hur sammandragningarna var. Var tufft för man såg att när bebis vilade så låg hjärtslag på ca 140, men när jag kände rörelser så gick de upp till 170... riktig intervallträning där inne! :)

Efter CTG så var det gynkontroll för att se konstatera att det verkligen var vattnet som gått, och det var det ju som sagt. Sen fick vi en ny tid imorgon kl 13, så om inget har hänt innan dess så ska vi till Östra då igen. Sen får vi ny tid igen på lördag om det behövs, och om inget har hänt tills på söndag vid 11.30 (72 timmar från det att vattnet gick) så ska vi sättas igång. Så det är inte som på film "Ah, my god! My water broke" och så ilfart till sjukhuset! :)

Den infon som vi fick var att vi skulle ha koll på att vattnet var klart och genomskinligt och så ska jag ta tempen 2 ggr/dag för att se att den inte överstiger 37,9. Om den gör det så ska vi ringa förlossningen! Har tagit en gång och då var den på 37,4 och tänkte ta en gång till innan sängdax!


Men nu vet vi liksom att Tjallä kommer ut i helgen, och det känns så spännande! Är nog lite i chock båda två tror jag, och vet inte hur vi ska somna ikväll. Vi hade typ ingen mat hemma så efter Östra så åkte vi inom Maxi för att handla, och jag slängde ner allt möjligt i vagnen som jag trodde jag behövde! Har nog aldrig handlat så ostrukturerat ;) Och nu hemma har vi lagat mat, diskat och plockat undan och så skickade jag ner Andy i källaren för att ta fram bilbarnsstolen för den kommer ju behövas snart!Sen får vi skicka ett stort tack till Camilla, som tog tvättade Tjalläs lakan idag! Vi plockade ur dem från vaggan efter vår magsjukeperiod för det kändes bäst att tvätta även dem då, men de hade jag ju tänkt ta i veckan, såsom i eftermiddag eller imorrn! Men dte gick ju inte så Camilal tog dem - tusen tack! Nu kan Tjallä komma hem till rena lakan i nybäddad vagga :)


Nu sitter man mest och känner efter om man känner något, och funderar på vad vi ska fyll aut tiden i helgen med om det nu inte kommer igång! Är vi hemma tills på söndag kan ni nog räkna med en del desperata blogginlägg! Nu känner jag att dagen varit ganska lång och intensiv, och jag har väldigt nära till både skratt och gråt. De känslorna ligger ju väldigt nära varandra, och käsnlostormarna i kroppen går inte att beskriva; ett stort lugn, en fruktansvärd förväntan, en pirrande känsla, rädsla och glädje blandas och kommer om vartannat.


Nu ska jag sjunka ner i soffan med ett glad påskmust - vissa cravings försvinner inte ;) och så ska vi försöka lugna ner oss här hemma och bara mysa!

5 kommentarer:

Hanna o Elliot sa...

å va spännande! Man blir alldelles nervös själv här! :D Och så, hur knasigt de kasnke låter, längtar jag efter när jag själv är där igen!

Mitt vatten gick inte förns jag krystade ut det. Jag som trodde det va Elliot som kom fick en liten chock när hinnan brast och de forsade vatten ;)

Snart moster!!! sa...

Hoppas det blir på söndag, jag vill gärna dela födelsedag med Tjallä!! Fast hoppas ändå att det blir tidigare för jag kommer aldrig kunna sova nu, och ni lär ju inte heller kunna det ;) Skönt att allting såg bra ut på kontrollen, vi hörs av, älskar dig syster!!

Spessartin sa...

Åh så himla spännande! Jag skall följa bloggen slaviskt, jag vill veta ALLT! Vila er, även om jag förstår att det är helt omöjligt, och snart har ni ert Tjallä hos er!

Linda sa...

Så himla läckert! Tänk att i princip ha ett datum nu! GÅR det att slappna av då!? :o)

Anonym sa...

Vi skulle ju ändå tvätta så det var inget extra jobb.

Vet att Andreas finns där hela tiden men vi hjälper gärna till om ni behöver något så det är bara till att knacka på oavsett tid på dygnet.
Kramar från hela familjen "vägg i vägg"