fredag 7 november 2008

Barnmorskan och firande av Nallens dag

Imorse var det dags för barnmorskebesök! Fick träffa vår nya BM idag, Anita, och hon var bra! Kunnig, lugn och harmonisk så det kändes tryggt! Vi pratade lite om UL och datum osv. och så kollade hon blodtrycket som låg på 120/70! Sen lyssnade vi på bebis hjärta som slog med 152 slag/minut. Hon kände lite på magen och sa att den kändes tydligt, och när jag ställde mig upp igen så sa hon typ: "Ja, man ser ju att magen kommer ut en bit nu! Och du har smala höfter, så man ser att du brukar vara smal! Du får nog en stor mage!" Hmm, jo - inte den första som sagt det! :) Men men, bättre att ha en bebismage nu så att det syns så man slipper gå runt och känna sig småtjock och att det inte syns all! :)


Efter jobbet idag så skulle jag hämta Lovisa! Hon har varit dålig lilltjejen så behövde lite kortare dagar denna vecka och då tog jag en tidig fredag! När jag hämtade henne så berättade hon att idag är det Nallens dag! De hade firat det på skolan med att ha med sin nalle, och så fick de fika. Det hade något att göra med "en president eller nåt sånt. Han hette kanske Nalle?" Är det någon som vet mer om Nallens dag, så får ni gärna berätta för jag har inte hört om detta innan?! :)


Iaf... Nallens dag måste man ju självklart fira, och det gjorde vi stort! Vi pysslade först pynt till våra sugrör! Så nu har jag med mig ett sugrör hem som är dekorerat med fransar! Kan förklara närmare om någon vill veta mer, er andra besparar jag denna beskrivning! :) När pyntet till kalaset var klart så tog vi tag i godsakerna och bakade muffins!


Sen hade vi mysigt nalledagsfirande med muffins och saft (som vi drack med våra sugrör såklart). Två nallar fick göra oss sällskap vid bordet och jag tror minsann att de uppskattade denna dag minst lika mycket som jag och Lovisa gjorde! Lovisa förklarade också för mig att man "får liksom låtsas att de äter och dricker lite, men sen får ju du själv bit aav lite muffins då!"


Jag fick även med mig två muffinsar hem, så att jag och Andreas kan fira Nallens dag hemma också! Lovisa var dock lite orolig för att Andreas kanske inte har nån nalle,men jag sa att jag tror vi har två så att vi kan fira ordenligt!


Så ikväll blir det smarrig middag med ungersk pasta och köttgryta, och sedan kommer vi fira Nallens dag!


Så var god - stör ej! =)



3 kommentarer:

Anonym sa...

Lovisa är bästaste lilla tjejen :)

Anonym sa...

Nalledagen kanske har något med Teddy roosevelt att göra? Vad vet jag, men det låter i alla fall jättemysigt. Hoppas Lovisa är frisk nu, den lilla godingen. Kram
från mormor

Anonym sa...

Andreas: Ja,hon är söt lilltjejen!

Mormor: Ja, kanske det! Hade ingen aning om vad hon pratade om, men det är mest bara att hålla med =) Nu mår hon bättre, men ska på fler undersökningar!