måndag 3 september 2012

Stöten!


Nu är semestern slut och Andreas började jobba idag. Semestern avslutades dock på bästa möjliga sätt, en avslappnande vecka i Stöten! Vi åkte med mamma och pappa, min faster Gerd och hennes man Lennart och vi har haft det kanon. Vi bodde i en stuga där uppe och har tagit det väldigt lugnt men ändå hittat på lite såsom skogspromenader, Orsa Björnpark, Sälen, Trysil, bärplockning och trollpromenad…  Ska försöka åter lite av veckan, men då blir det (som vanligt) mest med hjälp av bilder!

Tack mamma, pappa, Gerd och Lennart för att vi fick följa med er! :) 


Resan startade söndagen den 26 augusti. Vi skulle vara i Alingsås vid 10 för att åka gemensamt norrut. Som småbarnsfamilj är det inte enkelt att passa tider alltid, speciellt inte med en 1 månaders gammal bebis som ska amma, bajsa och allt annat när man minst anar det. Men denna morgon var lovande. Vi var uppe tidigt trots att grannarna under oss hade haft fest mellan 3 och 7 på morgonen! Jag gick iväg för att hämta bilen och när jag kom in i garaget hade bilen till vänster om vår parkerat så nära så jag kom inte in i bilen. Jag klättrade in genom baksätet men sen när jag skulle backa ut så kom jag inte ut! Backa är inte min starka sida när det kommer till bilkörning och jag ville inte repa vår bil så till slut gav jag upp och skickade ner Andreas, och då var jag så arg så jag sa alla fula ord jag kom på... tur att jag inte hade barnen med mig ;) Till slut kom vi iväg och var väl 45-60 min sena till Alingsås, men vi kom iaf. dit och resten av resan gick bra. Båda barnen skötte sig superbra i bilen. Noel läste kartan, ritade, såg på film, sjöng osv. och Elias sov, tittade och knorrade :) Han knorrar ganska mycket, men det verkar oftast betyda att han är nöjd ;) När vi kom fram till stugan packade vi upp, och fikade lite innan det var sovdax! 

Första dagen när vi vaknade så var det dags för bärplockning, och då främst lingon. Pappa fick ihop 75 liter förra året så förväntningarna var höga, men tyvärr blev det inte samma resultat i år. Lingonen var sena i år, och det blev inte så mycket som förväntat, men lite sylt blir det nog ändå av det som plockades. Vår lilla familj fick inte ihop mycket alls, men vi fick en väldigt mysig skogspromenad!

Bärplockarna in action! 

Skogsmys!

Vår lille bärplockare! Vi har även myst i stugan med film, böcker, kortspel, god mat, tv, godis, korvgrillning och bebismys. Elias har vänt sig från mage till rygg två gånger! Men jag vet inte om det var av"misstag" eller om han lyckats de 2 gånger vi sett det. Vi får ha mer magträning nu så får vi se om han lyckas igen :) Han är en snäll bebis som är nöjd om han får mat, ny blöja och kärlek om vartannat. På kvällarna får han dock en skrikperiod vid 20-tiden och den har vi lyckats avstyra med hjälp av barnvagnspromenader. det verkar inte vara magknip för när han väl lugnar sig och låter sig tröstas så somnar han oftast och sen sover han för natten... eller så är det en variant av magknip han får ändå! Svårt att inte veta, men det känns ändå överkomligt eftersom han inte skriker i flera timmar. 
Vid en av våra bilfärder såg vi två älgar i skogen så vi hoppade ur och fotade! :)På onsdagen åkte vi, mamma och pappa till Orsa Björnpark för en titt på björnarna! Det blev en väldigt fin dag, och vi fick se alla djuren förutom järven. Björnar är mäktiga djur och de ser så himla gosiga ut så det är svårt att tänka sig att de skulle vara farliga, men jag skulle inte vilja träffa på en i skogen hur mjuka de än ser ut att vara :)
Det blev inte så mycket lingon för oss, men Andreas stack ut en eftermiddag/kväll för att plocka blåbär, och det fick han ihop en hel del! Det var lite drygt att rensa, men när han väl gjort det så blev det syltkokning dagen efter. Vi sparade dock lite bär så att vi fick blåbärspaj en kväll ;) 


Gerd och Lennart fick mycket bra hjälp när de rensade sina lingon, och de fick samma experthjälp när de kokade sin sylt ;) 


En dag åkte vi bort till Hundfjället för att gå upp längs en av backarna. I den backen fanns Trollskogen! Massa troll gjorda av trä, och de var väldigt häftiga. Det fanns en kyrka med ett brudpar, en skola med massa trollelever osv. Det var även röstsatt så man kunde lyssa på bröllopsceremoni, lektionen osv. 

Våra troll! 

Vi har haft en kanonvecka som ni kan se, men nu är det riktigt gott att vara hemma! Noel var så glad över att få leka med sina leksaker igen och han har verkligen lekt, både igår och idag! Igår bytte vi rum med Noel så att han fick vårt sovrum och vi tog hans, men mer om det kommer i ett annat inlägg... det gjorde i alla fall så att han fick mer yta att leka på, och det har utnyttjats! 


Imorgon ska Noel till förskolan och den här lille killen ska till Bvc! Jag ska försöka uppdatera lite oftare, men kanske med lite mindre bilder nu ett tag ;) Eller nja, jag tar en hel del bilder även "vanliga" dagar så kommer nog komma en del bilder även i fortsättningen, men inte kanske inte 15 kollage! 
  

2 kommentarer:

Farmor sa...

Vilka fina bilder av våra älskade pojkar. Som han har växt den lilla parveln. Noel blir också större i sitt sätt att vara.Det var ju bra att semestern till Dalarna blev vällyckad och avslappnande. Vem vann i kortspelet? Fråga mamma och pappa vem som vann i fjol, inga namn nämnda men han har sitt ursprung i ett annat land.
P o Kram.

Emma tolf sa...

jag hade också blivit arg på bilparkeringen:) det är väldigt kul att se alla fina bilder. kram