torsdag 23 augusti 2012

Kort(-)uppdatering...


Oj, vad tiden går... Idag är det 4 veckor sedan lillgrodan kom till oss, och det känns så självklart att han är med i familjen nu! Vi var på bvc idag och nu vägen han 5350 g och är 57,5 cm lång! Han har ökat 890 g sen vi var där sist, och vuxit 3,5 cm så han blir stor nu :)

Nu sover båda prinsarna, och Andreas är hos Johan så jag ska försöka sammanfatta de senaste veckornas utflykter. Kommer bli ett långt inlägg med många bilder... så tror jag tar bild för bild och skriver en kort text till!Vi var i Alingsås några dagar och där blev det bus och lek med Linnéa! En mycket stolt Linnéa fick hålla lillkusinen och hon hade nog kunnat sitta så länge! Morbror Erik myste med sina syskonbarn och  såg på film med dem... (om han nu såg nåt av filmen?)


Vi firade mormor och morfars födelsedagar när vi var där. Vi hade en middag med oss barn, och efteråt kom de av släkt och vänner som ville på lite tårta och för att titta på Elias!


Noel städade lekstugan. Han sopade, fejade och skurade. När det var vilodags så slappade han i trädgungan!


Glenn ringde en dag och undrade om Noel ville följa med till den lilla grävmaskinen. Såklart vi ville!
Efter en stund vågade han sig t.om. upp i den och satt i mitt knä, inte helt frivilligt men ändå! (De bilderna har inte jag, men ska få dem av mamma). 

Efter några dagar i Alingsås så åkte vi hem, inskolade på förskolan under tre dagar och sedan packade vi om och drog söderut till Helsingborg!
I Helsingborg tog vi en tur till Köpenhamn för att gå på Zoo. Vi fick en väldigt fin dag där inne, med kanonväder och massa roliga djur! 

Bara resan dit var spännande med buss, båt, tåg och buss - enkel väg! :) Våra duktiga killar klarade det dock galant! 
Fågelföreställning med någon sorts uggla!
 Roliga djur!
Isbjörnen var väldigt spännande, och likaså elefanterna :) 


En duktig kille som promenerade nästan hela dagen! Men det är klart, det fanns ju massa spännande att titta på!Det var ganska varmt för lilleman men när han fick av sig alla kläderna och fick ligga i bara blöja i vagnen så var han väldigt nöjd!

Efter vårt besök på zoo så blev det mat på McDonalds innan vi tog en kort sväng in på Tivoli. Det var mitt önskemål eftersom jag inte vart där på länge, de andra hade nog helst åkt hem men vi tog ändå en kort sväng inom där innan vi åkte hem. Noel höll sig vaken på tågresan och båtresan, men på sista bussresan hem från båten så slocknade han gott i vagnen!

I Helsingborg blev det även en grillmiddag hos Sandra, Marcus och Iza. Mycket trevligt och barnen lekte sig rejält trötta! Vi hade även lite fika på söndagseftermiddagen så att släkten där nere fick titta lite på Elias.I söndagskväll kom familjen Wik ner till oss i Skåne så att vi på måndagen kunde hänga tillsammans med familjen Lavin! Nu är vi plötsligt 6 barn när vi träffas och det kommer bli full rulle på våra träffar snart!

Vi startade vår dag på stranden, där det plaskades, byggdes, grävdes och fikades lite. Därefter blev det lunch hemma hos familjen Lavin...


... och efter lunchen förflyttade vi oss till lekplatsen där vi spenderade eftermiddagen.Nykomlingarna i familjerna.

Längst ner till vänster spanar Elias in Ida som föddes 4/8 och på bilden längst ner till höger är Tilda som föddes 17/4. Hoppas att de tre kommer ha lika roligt ihop som deras storasyskon har!

I tisdags åkte vi till Höganäs. Hade hört att muséet där hade Bamseutställning, men när jah ringde dit visade det sig att den stängt för flera år sedan så vi fick ändra planerna. Åkte till Outleten och kollade böcker och kläder innan vi besökte Pannkaksladan!


 Där smaskades det pannkakor så det sprutade ur öronen på oss. Noel åt 6 amerikanska pannkakor och var mycket nöjd med besöket där. Sällan man ser honom få i sig så mycket mat, och efter maten skulle han få ta godis ur deras godisskål men då avböjde han för han orkade inte :)


På gården fanns även lite djur att titta på, samt en lekplats men det bästa var ändå grävmaskinen man kunde få gräva med om man la i 10 kr. samt bärgningsbilen man fick köra för samma pris! :)


Vi har haft fina dagar hos mor- och farföräldrar men nu är det skönt att vara hemma några dagar. Idag har vi vart hemma hela dagen och Noel har lekt med alla sina leksaker! Vi har packat ur, tvättat och fixat lite för att  kunna packa om inför nästa tur... på söndag drar vi nämligen till Sälen! Mamma och Pappa har hyrt en stuga där, och min faster och hennes man ska också med, och då passar vi på att utnyttja Andreas sista lediga vecka för en tur dit upp. Vi ska slappa, plocka lingon, promenera, besöka Orsa Björnpark och leta efter troll...  ;)


Ja, det var väl en kort uppdatering... eller så var den fylld med kort ;)
3 kommentarer:

Emma tolf sa...

Åh va kul att se alla nyingar och fina bilder!! Ni hittar verkligen på grejer!

MariaH sa...

Så härligt med en massa fina bilder från alla era utflykter!
Hoppas ni får en riktigt fin Sälen-vecka, vi plockade en massa lingon här i skogarna i söndags så det är verkligen rätt tid för det!
Stor kram!

När vi två blir tre sa...

Tack fina ni! Ibland är det lättare att visa massa bilder än att skriva om allt man gjort :)

Emma: Ja, vi har hittat på en hel del... med Noel gjorde vi inte alls så mkt i början, men nu gör vi ju mkt mest för Noels skull. :)

Maria: Ja, Pappa brukar plocka lingon när de är i Sälen och det brukar bli många, många liter... :)