tisdag 7 augusti 2012

Liten uppdatering!

Oj, vart ska man börja? Tiden bara flyter iväg och vad har vi gjort sen vi kom hem… ? Elias har ju snart varit ute i världen i 2 veckor, och det känns som om han alltid har varit här! Jag tar lite i korthet vad vi gjort den senaste tiden. Vi har varit mycket hemma och fått lite besök då och då. Elias har verkligen blivit välkomnad till världen.

Här är lite bilder på besökare. Alla var dock inte här samtidigt ;) 


  Vi har besökt olika lekplatser så att storebror ska få leka av sig. En dag promenerade vi ner till lekplatsen nedanför Apelsinplan. Vi hade med oss korv och grillade där, och det blev en mysig eftermiddag. Det startade dock inte så mysigt för när vi skulle gå fick storebror ett ordentligt utbrott och ”ville inte”, ”kan inte”, ”ska inte” sades i var och varannan mening… när vi hade fått trösta honom och lugnat oss så kom vi i alla fall iväg och då blev det en mysig eftermiddag.  
 På den lekplatsen finns en hinderbana som går runt hela lekplatsen och Noel gick den 2 varv och klättrade, hoppade och gick balansgång – mycket nöjd! Han har ju varit lite feg och inte riktigt vågat innan, men nu var det inga problem. På vissa ställen fick vi hålla i handen men det var nog mer för att mamma inte vågade att han skulle hoppa ner för de stora stockarna ;)

Den här lekplatsen är nog min favorit! Dels är leksakerna bra anpassade och det är inte svårt att ta sig upp till t.ex. rutschkanan utan barnen klarar mycket själva. Sen är det stora ytor att leka på, och så hinderbanan runt hela platsen ger mycket utrymme för att röra sig och träna motoriken på. Ytterligare en fördel är att det inte är någon form av biltrafik runt lekplatsen!

Vår store kille är lite liten ibland också och hans 3 års trots finns ju här sen innan, om än i ganska lindrig form, men kombinerat med att ha blivit storebror så är det ibland svårt att vara en stor och duktig kille och då måste man få  vara liten också.  Jag tycker dock att han klarar förändringen med en lillebror som tar mycket tid väldigt bra. Hans känslor mot lillebror verkar vara helt positiva och varje morgon springer han in till oss och ska gosa, men då bara med lillebror! Elias sover ganska långa stunder på förmiddagen så då brukar Noel få avgöra vad som ska göras. Ibland bara mys i soffan, men det blir även lekstunder med mycket fantasi i. En förmiddag byggde han en båt i vardagsrummet av alla täcken och kuddar vi har och sen åkte jag och han båt 1,5 timme. Vi kom till djurparker, badade, fikade och fiskade… det gäller att ha kvar fantasin när man umgås med en 3 åring ;-)


Vi åkte till Alingsås i fredags, och stannade där över helgen. Där blev det lek i trädgården, rensande av ogräs, bullbak med morfar och slappande! Jag och Noel skulle ta upp potatis till middagen och han frågade vart potatisen var någonstans. "Här!" sa jag och visade i jorden "Oj, häftigt!" var Noels kommentar!


Jag och Noel fick leka lite på lekplatsen också! 

Detta är lite småplock av tiden som gått hittills, får försöka uppdatera oftare men kortare sen för annars blir det nog ingen mer blogg. Tar ju sin tid att få i ordning kort och text men samtidigt vill jag ha det själv att spara! Någon gång ska jag försöka få ordning på en bloggbok så att allt sparas! Kanske under föräldraledigheten?! (För då har man väl tid?!)


Inga kommentarer: