tisdag 7 augusti 2012

Elias

Något som många frågar är vem Elias är lik, och så sitter vi där och försöker se om han är lik Noel så här kommer ett litet collage på dem båda när de är nästan lika gamla ;-)
En annan fråga är namnet… Elias var ju inte med i namndiskussionen från början. Kvällen på förlossningen då vattnet gått och vi satt i vårt rum så läste vi namnlistor, men blev inte klokare. Det var Axel, Gabriel och ev. Emil som det kretsade kring men Andreas tyckte inte Emil så kvar fanns Gabriel och Axel. Axel tyckte jag, och har haft som ”favorit” länge pga av att jag drömde det för ett tag sen… Jag drömde att vi fick en pojke och att jag sa ”Han ska heta Axel eftersom jag inte heter Axell längre” men när jag har tänkt Axel så tänkte jag en blond kille (antagligen eftersom Noel var så ljus när han föddes) så nu när lilleman kom ut så stämde det inte helt heller. När vi väl var hemma så skulle Noel kolla på film och han har en film som heter ”Elias – den lilla båten” och när jag såg Elias på fodralet så sa jag det högt och på så sätt kom det in i diskussionen. Vi fastnade nog båda ganska snabbt. 

Jag gillar det för att det är ett ”mjukt” namn och det passar med Noel. Nu i efterhand kan man även se att det är en kombination av våra två namn min inledning och Andreas avslutning, och även avslutningen på Noels namn så det känns som att det passar in i vår familj :) Och nu passar han verkligen att heta Elias, det är ju liksom den han är ;)

Hur mår lilleman då?

Han mår fint… han äter och äter och äter! Vi var på återkontroll på Östra tisdagen 31/7 och tog hörselprov och PKU och då hade han gått upp till 3895 g så han var på + från sin födelsevikt. Torsdagen 2/8 hade vi hembesök av bvc och då vägde han 4150 g så han hade ökat mycket bra på 2 dagar! Annars är han en nöjd bebis som sover och bajsar, han är ganska mysig och gillar att ligga på bröstet hos oss och nu när han fått egen napp så använder han inte mig som napp lika mycket ;-)  

Och såklart är han världens finaste!2 kommentarer:

Linda sa...

Alltid roligt att få höra var namnen kommer från! :o) Jag gillar Elias skarpt! Vilken tur Noel såg på det programmet! :o)

Morfar sa...

Det är så trevligt att läsa bloggen och ta del av funderingar och vad ni håller på med.
Noel sa till mig i helgen att lillebror snart ska bli storebror... Om det blir en tös vill jag förslå Lina, slutet från Elin o början från Andreas!
Bara en tanke...