tisdag 26 juni 2012

Statusuppdatering


Noel vaknade med feber vid 6-tiden och då låg den på 39,5. Han fick då alvedon och åt en macka, eller nästan en hel macka i alla fall. Vid 8 traskade vi bort till vårdcentralen, han var då piggare så det märktes att alvedonen hjälpte.

Inne hos läkaren var han duktig och gapade och sa "Aaaaa" och hon tyckte det var rött och ev. lite prickar så hon troddde halsfluss, men vi skulle göra ett test också. Testet var negativt så då var domen att det var  virus. Då blev medicinen vila och dricka mycket!

Vi gick hemåt igen och väl hemma var han lite trött och såg på TV en stund. Efter en stund ville han bada, och då ville han ha varmt vatten och han vill verkligen ha varmt vatten då! Han satt i vattnet, och så ser jag hur han börjar nicka till. Han ville absolut inte gå upp men när han la sig ner på magen och började nicka till med huvudet då också så plockade jag upp honom. Han blev väldans arg men han var så trött. Vi tog tempen som då låg på 39,5 och när vi satte oss i soffan en stund så snarkade han strax därpå och somnade i mitt knä. Det händer aldrig annars! Så han sov nästan 2 timmar och när jag gick in och började väcka lite försiktigt så svarade han "Jag vill inte vakna! Gå bort!" men när jag lockade med att vi kunde baka lite så vaknade han till och sa "muffins?" Vi såg nämligen Specialagent Oso baka muffins på morgonen, så det ville vi också prova!

Muffinsen blev finfina, och nu ska de snart provsmakas också. Noel vill ha kräm på dem, eftersom Oso hade det, så när Andreas kommer hem med lite ingredienser så ska vi fixa lite frosting på dem.

Febern är just nu nere på 38,5 så får se om den kan stanna nere, men det ser ut som att vi kommer få hålla oss hemma ett par dagar nu och att vi får ta inskolningen till stora avdelningen i augusti istället, men det är nog inga problem. Ska även ringa och se om jag kan få en annan klipptid, skulle klippa mig kl 10 på torsdag när han ändå är på dagis, men ska se om jag kan få en eftermiddag istället eftersom han antagligen inte är på dagis på torsdag!

Angående blöjor så går det sakta framåt! Igår var han jätteduktig hela förmiddagen och sa till o sprang på toa, men på eftermiddagen orkade han inte känner efter verkade det som och då hände lite olyckor. Idag har han dock varit torr hela dagen tills nu, hade inte blöja hos doktorn och var duktig och sa till. Han har t.om. gått in på "lilla toan" själv 2 gånger för att gå på toaletten. Jag tog dock på en blöja när han somnade och då ville han helst ha en ny efter det, men nu kör han utan igen. Han blev arg på mig förut och då ställde han sig demonstrativt och kissade på golvet, och han visste exakt vad han gjorde då och det var en ren protest. Jag lyfte in honom på toaletten och sa att om han kissar på golvet som små killar så måste man ha blöja, men stora killar de går på toaletten och då ville han inte ha blöjan! Sen verkar han tycka det är konstigt med kalsonger för han tar gärna av dem och går helt naken, men det är väl något han växer ifrån hoppas jag ;)1 kommentar:

Farmor sa...

Skönt att han verkar vara på bättringsvägen. Så bra att också madrassen kom tillrätta, i skåne hade den hamnat. hoppas nu bara att Andreas också kryar på sig. förstår honom, han tycker det är synd att Nolle är krasslig ensam så lite solidaritet skadar inte. Spara lite kakor till farfar dom ser så "goa" ut. Ha det så gött så ses vi snart
Många kramar från oss.