lördag 23 juni 2012

Midsommar


Magen vecka 35
Bebisen är fixerad, och allt såg fint ut på senaste kontrollen. Fixerades en vecka tidigare än vad Nolle gjorde, så får se vad det innebär...  Glennart skrämde oss dock lite i torsdags, jag tyckte jag kände mindre rörelse än innan, och ringde bm för att rådfråga. De har en sådan där telefonsvarare som anger vilken tid de ska ringa upp och de skulle ringa på em. så när jag ändå var på Frölunda Torg så gick jag förbi dem och rådfrågade på plats istället. Hon som tog emot mig lyssnade på hjärtljuden som lät fint, och kände lite på magen. Hennes bedömning var att bebisen antagligen låg med ryggen utåt och därför kände jag mindre, men en undersökning hos dem "gills inte" och de måste rekommendera dem som söker för minskade fosterrörelser att söka till Östra också. Vi gjorde dock så att jag åkte hem, vilade och fixade lite och så ringde jag Östra lite senare för att rådfråga dem, då hade jag känt lite buffar så var inte lika orolig då men hon i telefonen sa att deras rutin är sådan att de alltid vill att man kommer in för CTG så vi åkte in dit ändå, och snälla Camilla tog hand om Noel. Vi fick ett rum direkt och de satte på CTG och så satt jag med det i ca 20 min och sen kom en Bm in och sa att kurvan såg jättefin ut och att bebisen mådde bra, så vi fick åka hem igen. Kändes väldigt skönt, och jag är tacksam för det trevliga och proffsiga bemötande vi fick både i telefon och på plats! 


Väl hemma kunde vi fortsätta förbereda midsommar! Noel hade somnat hos Camilla, så vi bar över honom och la honom hemma och sen fixade vi potatissallad, sås och kött till grillspett innan vi somnade gott! Vi vaknade till ett hyfsat väder på midsommarafton och med tanke på att 4 vuxna och 3 barn (2*3 år, samt en 3 månaders bebis) skulle iväg på morgonen så tycker jag att vi lyckades bra med att komma iväg bara 30 minuter senare än planerat!

Det där med planering och småbarn är väl sådär och när vi kom till stugan så planerade vi om dagen och sköt upp midsommarfirandet kring stången till efter lunch istället. Vi kom upp till stugan (Halvvägs upp till himlen ungefär) och där bjöds det på en grym utsikt över Hakefjorden. Vi ordnade fram sillunchen och startade kalaset! Efter lunchen så kom vi iväg nästan när vi hade tänkt oss, och vi åkte till Råön där det hölls ett traditionellt midsommarfirande med dans kring stången, fiskedamm, gammeldans och lek. Regnet kom lagom tills vi kom ut dit så det var precis enligt traditionen.

På bilden nere till höger kan man ana mig dansa kring stången bärandes på Noel. 


Efter en stund på Råön så begav vi oss tillbaka till stugan, där middagen startades upp. Barnen lekte och läste under tiden som vi fixade, och till slut fick vi äta gott allihop! Det blev grillspett, potatissallad, sallad, såser och middagen avslutades, precis som lunchen, med jordgubbar, glass, grädd och Key Lime Pie... smaskens! Jordgubbarna smakade ljuvligt och vi kunde konstatera att de Goa Gubbarna kommer från Götet, eller hur Denis?! :)
Det blev en trevlig kväll, och när barnen somnat (efter lite olika intervaller) så blev det lite lek för oss vuxna. Men med 3 par småbarnsföräldrar så blir inte kvällen så sen och intensiv och innan midnatt hade Johan, Linda och Ronja åkt hemåt, och vi andra slumrade sött i stugan. 

Tack alla som var med igår, det var en mysig afton och på en lagom planerad nivå ;) Här följer lite collage på de fina barnen som var med och förgyllde dagen, och jag måste säga att de alla skötte sig exemplariskt igår!   Noel

Isabella 
 Philip  
Hoppas ni som läst också hade en trevlig midsommar, 

Kram Elin


2 kommentarer:

Maria sa...

Åh en sån massa härliga bilder!!! Ser ut som ni hade en riktigt fin midsommar. Goa ungar!
Bra att du tar det på allvar när du känner Glennart mindre, bättre åka in 10 gånger med falskt alarm än att missa den gången det är på allvar.
Stora kramar till er, ser fram emot att ses på tisdag!!!

Linda sa...

Tack än en gång, SÅ mycket gott och mysig stuga! Hoppas du fått vila ut lite nu!
Kram