söndag 11 mars 2012

En mysig söndag!


Idag vaknade vi till en solig dag! Andreas är nere i Helsingborg och bygger, så vi roar oss själva. Igår åkte vi tåg till Alingsås och hälsade på där, och idag var planen Slottsskogen! Vi vaknade strax innan 7, tog en lugn morgon och sedan packade vi ner matsäck och gjorde oss i ordning.  Vi mötte upp Camilla och Isabella utanför och gav oss iväg. De med bil, och vi med spårvagn eftersom Andreas har vår bil.
 Väl framme i Slottsskogen så styrde vi kosan mot sälarna, de är ju alltid lika roliga! Sedan blev det den låååånga backen upp mot Barnens Zoo, som var stängt.... Vi lekte där en stund och så vi fortsatte uppåt mot de andra djuren!

 På vägen upp mot djuren så såg vi denna sötnosen som skuttade mellan träden. Den satte sig så fint på en gren och skalade en nöt, så vi kunde titta en lång stund! 


Uppe vid djuren såg vi en annan vacker varelse. Påfåglar är ju otroligt fina när de fäller ut hela stjärten. 


Det blev en fikapaus när vi kommit upp för alla backarna för då var både barn och mammor trötta!Sedan promenoxade vi vidare och kom till hästarna. De var mycket spännande, och vi hade nog kunnat stanna där hela dagen om Noel fått bestämma! Vi avslutade på Plikta, men där var det hur mycket folk som helst så vi nöjde oss med att vara vid tåget och det var även barnen nöjda med! Efter Plikta så begav vi oss hemåt, jag var lite smått "oroad" över att Noel skulle somna i vagnen efter att ha gått runt nästan hela vägen själv. Men han klarade hela vägen hem, inklusive ett stopp på Hemköp. Väl hemma efter en 5-timmars tur ute så satt det fint med mat och sen satte vi en bröddeg av Kalljäst Hläsobröd som jag varit så sugen på ett tag. Det ska jäsa ett par timmar nu, så hoppas bara jag orkar baka ut frallorna av det sedan :) 


För en stund sen kom Noel och sa att han ville gå ut och leka i sandlådan, men jag orkar nog inte mer utelek nu. Min rygg känner av att den varit igång hela dagen så jag lyckades avstyra det genom att erbjuda pärlplattor! Så nu sitter vi och pärlar pärlplattor och jag imponeras över hur fint han kan göra nu om man jämför med hur det var för bara nån månad sedan. Då hade han svårt att sätta på pärlorna själv men nu går det som en dans så jag säger "Vad duktig du är på att pärla Noel!" Så fick jag sötaste svaret: 

"Tack mamma, du är också väldigt duktig!"

2 kommentarer:

Maria sa...

Underbara bilder!!! <3

Farmor sa...

Det ser ju ut som att Ni hade en underbar dag i Slottskogen. Här i Helsingborg hände jättemycket i vårt blivande pensionnärskuvös, Andreas och Martin hann med otroligt mycket. Nu kan vi använda det som den kuvös som det är tänkt det ska bli. Det dröjer ju ganska länge nu innan färdigställandet på grund av att Martin ska lite nya reservdelar i höften. Men vi är så glada över att Noel, Glennart och mamma lät Andreas åka med ner denna helgen. Även Tove och Jeanette skänker Vi en tacksam tanke.
Kram.