söndag 7 augusti 2011

En "liten" uppdatering!

Jahaja, vart ska man börja?!? Gotland var senaste inlägget, som mamma så fint påminde mig om ;), så nu gäller det att tänka tillbaka! Som tur är har jag fotat, trots att de inte hamnat på bloggen så jag tar hjälp av lite bilder för att berätta vad vi hittat på de senaste veckorna! :)


Vi kom hem från Gotland på lördagnatten, och sen på söndagen kom Sandra, Marcus & Iza till oss. Vi vuxna skulle gå på Roxette på Slottsskogsvallen, så mamma & pappa kom hem och passade barnen. Vi hade en mycket trevlig kväll, med mycket nostalgi!


Sandra, Marcus och Iza stannade hos oss söndag - onsdag och under de dagarna firade vi deras bröllopsdag (måndagen) genom en brakfrukost som Marcus var uppe och fixade på morgonen. De två åkte även på spa och gjorde fiskpedikyr under tisdagen, lät läskigt men deras fötter var kanonfina efteråt. Vi hann även med ett besök på Freeport och stan, och vi slappade och myste hemma en hel del eftersom det inte var så bra väder.

Under deras besök blev det lite bröllopsfix också. och vi övade valsen. Vår "dansfröken" Magdalena kom hem till oss så att vi fick visa upp vad vi övat på, och vi fick lite mer tips och filande på valsen. Hållningen övades bl.a. genom sopkvastar och innebandyklubbor på ryggen.



(en riktig hotellfrukost hos oss)












Söta Iza och Noel gosar!
















Noel har fått sina första kalsonger och han speglad sig länge och väl.








När våra gäster åkt ner till Skåne igen så blev det en del bröllopsfix under torsdagen men vi hann även åka till lekplatsen på Färjenäset en sväng. Mycket fin lekplats som vi kommer besök igen. På fredagen så begav vi oss ut till Jörlanda där vi skulle spendera helgen med Johan, Linda och Ronja! Vädret var kanon när vi åkte ut så efter ett kort stopp på Maxi där vi inhandladde proviant så begav vi oss ut med båten nästan direkt när vi kom fram. Vi åkte ut till grännan där vi hade en mysig eftermiddag. Det blev bad, solning, krabbfiske och båttur!





Ronja, hur söt och go' som helst!









Vi trodde ju (i alla fall Andreas) att vi skulle vara där hela helgen, men nej nej... på lördagmorgonen så dundrade det in massa folk i vår stuga och Andreas svensexa startade! Han fick ta på sig finfina kläder och hade en rolig dag med många upplevelser. (http://tashimras.blogg.se) har en fin bild på munderingen ;) Jag och Noel åkte hem på förmiddagen och tog emot Linnéa och Karin. Tillsammans med dem, Camilla och Isabella åkte vi till stranden. Askimsbadet fick vi överge pga parkeringsbristen, men på Billdalsbadet fick vi plats och kunde bada ett tag. När vi kom hem blev det middag., mer bad (men i badkar), lördagsgodis och Bamse på TV och sen slocknade våra fina ungar gott. Efter det blev det systermys med vin och godis i soffan! En helmysig kväll, och jag hoppas vi gör om det snart :)





Fina ungar har myskväll och jamasparty!









Dagen efter blev det Fiskebäcksbadet! Vi hann vara där nån timme innan Néa brände sig på en brännmanet. Stackars liten! Hon hade ont och fick röda märken över benet så det var bara att plocka in oss i bilen och köra hemåt med henne. Det hela gick över när de kommit hem sen som tur var!

Efter badet är det skönt att krypa in i badkapporna som mormor sytt!

När Andreas kom hem så slockande han direkt, men när han vaknade framåt kvällen så körde vi ner till Helsinborg. Andreas och Martin skulle bygga uterum medan jag, Jeanette och barnen semestrade. :)
Vi kom ner sent söndagkväll, men på måndagen tog vi en tur till Höganäs för att köpa födelsedagspresent till mamma (Hon firades av oss idag, trots att 60 årsdagen är på fredag så därför kan jag skriva detta nu). Vi köpte en kaffekanna, 4 koppar och 4 muggar från Malvagården, där de har koppar sedan innan. Blev en bra och uppskattad present!! Efter det så åkte vi in till Höganäs igen för att äta lunch, efter mycket om och men så blev det lunch i hamnen. En smaskig sandwich, en gigantisk sådan :)
När vi kom hem så blev det lek hemma. Jeanette åkte in till stan för att öva på vigselsångerna med Tomas. Jag åkte med in, och sprang hem och när Jeanette kom hem igen så grillade vi!
Under

Under tisdagen så åkte vi till stranden. Jag och Noel spenderade större delen av tiden i vattnet och det var helt ljuvligt! Långgrunt och fin sandbotten gjorde att vi kunde plaska och leka mycket! När vi kom hem blev det pizza och övade de sång igen, och kvällen ägnades sedan åt Yatzi spel! :)

Noel luktar på blommorna i farmor och farfars trädgård, men grvskopan luktar ändå bäst!

Här ser man hur bygget går framåt! Och hur Noel pratar med lilla Tove... "vad är detta för liten nakenfis då?"
Vi kom hem från Helsingborg i fredags, och då blev det lugn dag och kväll hemma. Även igår tog vi det lugnt och tvättade, städade och fixade men vi gjorde även klart det sista bröllopspysslet. Japps, nu är nog det sista gjort. Åtminstone av det vi ska göra. Mamma gör ett hästjobb med festhäfte, kyrkprogram och allt annat hon kommer på vad hon ska göra... tyvärr med stressrelaterat exem på köpet, men "det får man ta, det går över för det finns ju mediciner!" Tack älskade mamma för allt fint fu har gjort, vår dag kommer bli underbar!
Vi blev bjudna på grillmiddag igår hos familjen Iglamyhr, där det blev farish kebab, tzatziki, ugnspotatis, fyllda paprikor, och massa smått o gott! När barnen somnat så blev det spel - Insikt. Ett kul frågespel som dammades av i garderoben! :)


Idag har vi firat mammas 60 årsdag. Hon fyller egentligen den 12, men eftersom det är dagen före bröllopet så kanske det inte är lika mkt tid för att fira då! Idag blev det smaskig grillbuffé i Gräfsnäs, med efterföljande dessertbuffé där framförallt vaniljpanacottan var kanon!
Efter maten blev det en stund på lekplatsen som var hur kul som helst. Speciellt nu efter regnet för det var stooora vattenpölar som man kunde hoppa i, trots att gummistövlar saknades!























De som verkligen tog tillvara på grillbuffén blev vääääldigt trötta efter maten. När vi kom hem slocknade de, och vaknade lagom till tårtan ;)
Japps, så nu har vi i korthet dragit vad vi gjort de senasre veckorna, och denna vecka innehåller nog en hel del bröllopstankar. Naglar ska fixas, hår ska klippas & färgas, figuren ska formas så att klänningen passar ;) och vi ska vara utvilade och glada på lördag när det smäller!





Nu är det inte långt kvar, och jag längtar!!

7 kommentarer:

När vi två blir tre sa...

Mycket konstig layout på denna blogg och jag får det inte att funka när jag ändrar på det. Ska se om jag kan ge det ett försök till men annars får ni hålla tillgodo och frösöka se vilken text som hör ihop med vilken bild :)

Sandra sa...

Förstår att du längtar!! Det kommer bli en underbar dag för er:-) Och jag längtar också;-) ska bli så kul!!

Jennie sa...

Oj vilket långt roligt inlägg! Va fina ni är när ni dansar...tror ni kommer bli ett vackert par när ni genomför dansen "på riktigt"
Jasså minsann, lille Noel har fått sina första kalsonger...även Lova har fått sina första par trosor och det var en stolt donna som strosade runt i dem här hemma....men efter ett tag hände en liten olycka....och vi fick tvätta dem:) Kram och ha en underbar bröllopsdag

När vi två blir tre sa...

Sandra: Ja, det känns som att denna dag blir väldigt speciell!! Ks abli roligt!!! :)

Jennie: Ja, tror det blir ännu finare vals i rätt kläder och utan mopp och bandyklubba ;)
Haha, Noel hade inte kalsongerna så länge innan det hände en olycka, men han gillar dem! Han går på toa ibland, men inte så att han säger till när han ska gå utan då måste man fråga och sen sätta honom där. Pottan gillar han inte alls däremot!

Linda sa...

Underbara bilder och framför allt den där ni tränar hållningen! ;oD Ska bli så spännande och kul att få delta på er stora dag!

Maria sa...

Tjoho, äntligen en massa nytt att läsa och en massa härliga bilder att kolla på!! :D
Nu räknar vi ner allihopa som ser fram emot den stora dagen.
Stora kramar!!!

Mormor sa...

Håller med Maria, äntligen lite nytt att läsa :-) Jag tackar mina äålskade ungar för den fina presenten och tillskottet till min/vår fina kaffeservis. Kom förbi bara så får ni prova dom. Det är helt underbart med bröllop och fantastiskt att få följa alla förberedelser. Bröllopet kommer att bli alldeles fatntastiskt.