söndag 20 mars 2011

Ronja YeoIdag har vi varit på dop i Bergums kyrka, ett dop för lilla Ronja!
Kyrkan var väldigt fin, och väldigt gammal, och prästen var ritkigt bra. Han berättade om kyrkans historia och under hela gudstjänsten och dopceremonin så förklarade han varför han gjorde som han gjorde, t.ex. om varför man använder vatten vid dopet osv.

Ronja gillade inte riktigt det här med dop, vilket man kan se på bilden längst ner till vänster :) Men efteråt var hon en pärla och ställde upp på fotografering. Under kalaset låg hon och sov eller tittade på all folk och förstod inte alls att allt kretsade kring henne denna dag.

Noel somnade på väg till kyrkan och sov en bra stund in på dopceremonin också. På kalaset var han i sitt esse och fick leka med Johan, läsa bok och busa. Att han även fick hjälpa till att öppna alla paket var en höjdare och man hörde honom vid varje paket "Va e deeeeee?" :)

När han åt middag här hemma sen så funderade han lite sen sa han:

Noel: Nolle dutti paket...
Jag: Ja, du var duktig på att öppna paket.
Noel: Mmmm... kossan!
Jag: Vaddå kossan?
Noel: Kossan paket...
Jag: Ja, Ronja fick en bok med kossa på?!
Noel: Ja... fina paket!


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Ronja sa...

Visst var det en bok med en kossa! Bra minne Nolle! :o)
Joo, jag kan nog ha påverkats av mamma och pappa i mitt förhållande till dopceremoni, hihi! Men när det väl var över var det ju rätt okej med en massa snälla människor och fina presenter!
Jättetack än en gång, och vi ses till helgen!

Kiqi sa...

Åh sötaste Noel! Tack flr idag, och för bonusen till Mama. Blir så himla rörd, men känner mig så bortskämd p Mamas vägnar. Ni är så undetbara alluhop!

Ses snart! Kraaaam

Elin svarar sa...

Ronja: Ja, det verkar vara en nkul bok med massa roliga ljud i. :) Skönt att du har dopet avklarat nu och kan njuta av presenterna hemma i lugn och ro ;)

Kiqi: Tack själv! Mycket nöjd :) Hoppas Mama gillar det, är bara en liten grej men förhoppningsvis användbar :) Kram

Karin sa...

Åå så söt lilla Ronja är, ska bli roligt att träffa henne på barnkalaset :) Och duktiga Nolle som hjälper till med paketen! Kram på er!