lördag 1 januari 2011

Gott Nytt Tå!


Så här såg Noels tå ut i morse! Det har vart som ett litet sår vid nageln som "vuxit" sen i torsdags men nu hade det verkligen blivit illa så vi bestämde oss för att söka för det idag. Det ha inte varit så rött och svullet innan så därför har vi inte gått tidigare.

Vi gick i alla fall till Västerakuten, med Camilla och Isabella för Bella hade vaknat med kletiga ögon imorse. Lika bra att ta med hela regnbågsfamiljen och gå på en gång då tänkte vi! Så mammor och barn gick till doktorn, medan papporna var hemma och städade! :)

Det var inget folk på Västerakuten så vi fick komma in till doktorn snabbt. Han konstaterade att det var streptokocker i såret, och skrev ut en salva för det. Angående Noels förkylning, och framförallt hostan som väcker oss alla på nätterna, så kunde han inte skriva ut hostmedicin för barn under 2 år, men han skrev ut bricanyl som ska vara luftrörsvidgande. Noel har hostat så på nättterna så att han nästan kräks och han vaknar, och vi vaknar, så jag hoppas att detta hjälper.

Isabella hade öron- och ögoninflammation och även hon fick medicin utskrivet. Camilla hade kollat på apotekets hemsida att Frölunda Torgs apotek skulle vara öppet idag så vi gick dit med en gång.... men kom inte in! Vi gick till nästa ingång, men även där var det stängt. Till slut hade vi traskat runt hela Torget men det var helt stängt överallt förutom där Hemköp ligger men därifrån kunde man inte ta sig till apoteket. Måste ha stått fel på hemsidan...

Vi gick hem igen och bestämde oss för att äta lite lunch och sen åka till Nordstan och hämta ut våra mediciner. Väl hemma kollade jag om apoteket vid coop var öppet och det var det, så vi åkte dit. Där fick vi snabbt hjälp men då hade de inte Noels salva till tån. Hon ringde vårdcentralen för att se om hon kunde ge något annat, och då fanns det en bakteriedödande salva vi kunde testa. Om det inte blev bra av den skulle vi återkomma till vårdcentralen på måndag. Den salvan vi skulle haft var ju antibiotika och eftersom han hade streptokocker så ville jag helst ha rätt salva från början. Hon ringde då till apoteket i Nordstan för att se om de hade salvan inne, och det hade dem. Camilla skulle hämta sin medicin efter mig, kåvepenin var det där, men även det var slut så hon var också tvungen att åka in till Nordstan!

Nu har båda barnen i alla fall fått mediciner och kurerna har börjat, så nu hoppas vi på friska barn inom kort!


Bild från igår, de ser ju så sjuka ut! ;)

2 kommentarer:

Hanna o Elliot o Nelli sa...

Lite "kul" att det kan vara så olika.. Här har båda mina barn fått både ventoline o mollipect utskrivet långt innan två år! Elliot hade ju riktigt hemsk hosta som vi hade stora problem med och han fick nog Mollipect första gången vid typ 4-6 månader nån gång.. men vi har inte kunnat använda på honom för han har bara kräkts upp allt igen.. Så vi har kämpat med Ventoline (flytande) tills vi fick åka in akut en söndagnatt och då visade det ju sig att han hade förkylningsastma.. Så nu har vi ju astmamediciner hemma som vi ger i sån inhalator när han behöver det.

Hoppas Noel snart slipper hostan...

Elin svarar sa...

Hanna,Elliot och Nelli: Ja, det är konstigt. Har hört fler som fått hostmedicin till yngre barn, men då har de oftast hostat mycket mer, och längre tid, än Noel gjort! Läkaren lyssnade ju på hans lungor osv. och det hördes inget så de är säkert försiktiga med att skriva ut. Men bricnayl verkar ha hjälpt för han har inte hostat inatt!