lördag 22 januari 2011

Flemming 70 år

Vi befinner oss i Helsingborg över helgen. I torsdags fyllde Flemming 70 år, så Andreas och Noel körde ner och överraskade honom. Jag kom ner med tåget igår och idag har han firats!

Vi började firandet med en jogg! Eller iaf. gjorde jag det, fick dock avsluta den lite tidigare än planerat för jag fick så himla ont i magen. Vet inte vad det är men magen har inte vart min bästa kompis de senaste dagarna, men det löser sig nog!

Efter min jogg så kom de andra också in i firandet och vi åkte till Tropikariet. De hade byggt upp olika miljöer och så var det djur från dessa platser som man fick titta på. Coolt var att djuren inte satt i burar, eller alla djuren satt inte i burar, så aporna var t.ex. lösa i träden och man kunde stå precis bredvid. Otäckt var dock fladdermössen, inte konstigt att Noel tyckte det var otäckt att gå igenom den avdelningen när hans mamma skrek och ville därifrån när hon kände en fladdermus svepa över håret….
När vi kommit igenom alla avdelningarna så körde vi runt igenom stan lite för att förvirra Flemming, han hade ju stenkoll på att vi skulle först till Wallmans salonger… nej, tura med båtarna… nej, Pålsjö krog… nej, Marina Plaza osv. osv. Men till slut hamnade vi på Oasen där det blev Mexiansk fondue, mycket gott! Noel fick pommes frites och prinskorv, och njöt av detta i stora drag! Han fick även provsmaka Ahlgrens bilar idag för första gången, säkerligen inte sista, och han älskade det (konstigt vore väl annars). Jag köpte med en påse för att ha något att muta honom med om det skulle ta lång tid på restaurangen, och han lyckades få i sig ganska många… Jag la små bitar på bordet framför honom och sa ”ojd, lite skräp!” när han smakade, och sen satt han: ”Meeeer skääääp!”

Vi beställde tyvärr aldrig in den berömda efterrätten – Tobleronefondue – det hade varit att utmana ödet lite för då hade Noel börjat tröttna. Tyvärr, för det var den som lockade absolut mest på hela deras meny, men jag ska minsann hem och göra min egna Tobleronefondue någon dag!5 kommentarer:

mormor sa...

Måste ha varit en härlig födelsedag både för farfar och Lillprinsen:) "Skääp" kan nog vara lika gott som "pimskov", eller hur Elin. Kram

Linda sa...

Tobleronefondue! Lät onekligen spännande! Med själva maten verkade ju inte helt fel heller! :o)
Grattis till Flemming!

Maria sa...

Jättefina bilder från tropikariet!! Låter som ett härligt firande av Flemming, grattis till honom!!
Kram kram

Linda L sa...

Ha ha :-) Precis samma hände oss när vi var på tropikariet. Jag skrek som en stucken gris bland fladdermössen och såg ingenting i det rummet. Emma undrade vad som var fel :-)

Farfar sa...

Tack för Grattishälsningarna, ja det var en jättefin födelsedag med jättefina presenter. Oasen var en riktig överraskning dom har så goda fonduer bara mumsigt värre. Tack för allt.
kraaam.
Farfar.
Farmor hälsar också till alla.