måndag 3 januari 2011

Fix och don!

Som ni ser så har jag fått lite introduktion i Picasa - tack Denis - och nu blir det många fina bildcollage och bildjusteringar framöver. Måste bara lära mig lite mer först, men det verkar inte så svårt och det är himla kul att kunna göra lite snyggare inlägg här på bloggen.

Picasaintroduktionen resulterade också i att jag tog tag i att rensa bilder på hårddisken. Jag fotar extremt mycket, och sparar typ alla bilder så vi hade massor av bilder som kan rensas bort när folk t.ex. tittar bort, blundar osv. och det gjorde jag idag! Över 4000 bilder hamnade i papperskorgen från år 2004 tills idag!b Och då har vi flerdubbelt så många kvar. Vi fick även tummen ur att säkerhetskopiera alla bilder så nu ligger de även på en extern hårddisk!

Detta var väl ett led i det stora "rensa-ut det-gamla-och-in-med-det-nya" som ett nytt år för med sig. På nyråsdagen vaknade vi lite småbakis, lite trötta och sega och Andreas får då för sig att städa och rensa i klädkammaren. Jag tror han ångrade sig ett par gånger under dagen, men han fullföljde det och nu är det fint där inne!

Igår fick vi besök av mormor, morfar och Linnéa som kom för att hämta vårt gamla datorskåp. De har också drabbats av "rensa-ut det-gamla-och-in-med-det-nya" och gör iordning ett gäst/dator/lekrum hemma och då passar vårt skåp in fint där. När det knackade på dörren blev Noel glad och när vi öppnade dörren och han fick se dem blev han alldeles tokig. Han dansade runt, skrattade, tjöt och tjoade deras namn, la sig på golvet och rullade runt. Synd att man inte hade kameran beredd för han var alldeles till sig! Vi fikade lite tillsammans och barnen lekte ett tag innan de åkte hemåt igen!

Efter fotorensningen så blev det en joggingtur för min del, och efter det satte jag en bröddeg. Det blir en favorit i repris och degen har snart jäst i 4 timmar så sa nog ta tag i att baka ut bullarna snart. Kommer nog ta ett tag för jag har gjort en stooooor laddning med deg!

3 kommentarer:

Karin sa...

Värst vad ni är duktiga! Kanske rensades det ut en del kläder också?! ;) Önskar jag hade fått de Noels dans, mormor berättade om den igår, gulleNoel!

När vi två blir tre sa...

Haha, jag har inte orkat rensa mina kläder än, men det får nog bli av snart! :) Ja, du får kanske se dansen på torsdag :)

Jennie sa...

Jag har också alla mina foton i Picasa, jag vet inte hur många tusen där är:)Efter det att jag såg dina fina kollage började jag utforska Picasa lite mer och det har nu lett till lite kollage inne hos mig också;) Visst är det kul!
Kram Jennie