torsdag 27 januari 2011

"bita Pelle... ledsen!"

Idag har Noel blivit biten på förskolan! Igen! Det är andra gången på en vecka nu, och det känns inte okej! Det är nog 5e gången totalt och jag tycker vi har varit ganska förstående och tålmodiga men nu börjar det tryta. Jag, som jobbar inom skolans värld, vet att det är svårt att hantera sådant här, speciellt med så små barn. De kan ju inte göra sig förstådda och det är ofta därför som sk. bitbarn biter - de kan inte ge uttryck för sina känslor. Jag vet ju allt detta, men ändå blir man både arg och ledsen när man ser bitmärken på både ryggen och, nu, på armen! Det är inte små märken utan man ser hela munraden!!! Jag sa "Nej, vem biter dig så här?!" och Noel svarade "Pelle... bita Pelle... ledsen!" (Han heter inte Pelle men vill ju inte hänga ut nån liten stackare här... kan ju faktiskt vara någon annan också även om vi hela tiden trott att det är Pelle för han har varit väldigt på alla barn sen starten). Blev du ledsen då, frågade jag "mmm" svarar han, och mammahjärtat blöder.

Jag är lite orolig för att Noel ska ta efter detta och börja bitas han också. Måste prata med personalen och se vad som händer. Noel har börjat putta på oss och säger "Sluta!" väldigt ofta nu, och jag vet inte om det kan ha något samband. Ibland när han pussas så försöker han även nafsa lite och jag vill inte att han ska börja tro att man får bitas! Hoppas att det är ordinarie personal imorgon när jag hämtar, för då ska jag prata lite med dem för att se lite vad som händer och hur de arbetar med detta.Posted by Picasa

3 kommentarer:

mormor sa...

Det är ju jättejobbigt med bitbarn, både för den som blir biten (och hans/hennes föräldrar)och även för den som biter och han/hennes föräldrar. Men det är också viktigt att markera så det är ju jättebra att ni tar upp det med personalen . Stackars våran prins Bus. Kände personalen igen honom idag när han kom till dagis?

Jennie sa...

Å lille vännen, så synd att han blir biten så! Det gör ont till och med att läsa om det. Jag har aldrig sett bitmärken på Lova...än! Jag hoppas det förblir så! Däremot har hon blivit puttad hårt i golvet. Jag var där då det hände, en bit i från henne. Det var precis innan hon skulle lämnas. Hon blev sååå ledsen och det höll i sig ett tag vid lämningar, tyvärr! Denna lille killen som puttade har de haft lite problem med vilket de genast talade om för mig. De lovade ha bättre uppsyn! Detta gjorde att jag kände mig lugn!
Kraaaam Jennie

Karin sa...

Å älskade Noel, mosterhjärtat blöder också när jag läser om det! Nej det är inte ok när det händer så många gånger, och det har väl vad jag förstått bitits ganska många barn? Men samtidigt är det ju jättesvårt, och säkert även för "Pelle" och hans föräldrar (om de är någorlunda normala)! Och personalen.. men nåt måste man ju göra!
Lille Nolle, vi pussar och blåser härifrån! Puss!