fredag 31 december 2010

Kommentar till Tränings- och tävlingsåret 2010

Året startade bra med sköna rundor, många kilometrar och ett gott flyt i träningen. I mars startade jag i Seedningsloppet för att försöka seeda upp mig i Göteborgsvarvet. Blev ingen bättre startgruppsplats, men väl en bra genomkörare för kroppen. Några veckor senare, i april, blev jag klubbmästarinna på 10 000 m på Stenkullens IP - mycket nöjd med mina 46:34 på milen där.

Jag var hyfsat jämn hela våren, men Göteborgsvarvet blev en besvikelse och jag tvingades bryta. När det sedan var dags för Stockholm Marathon så var jag återigen taggad, men planerna gick inte som förväntat. Först kändes det som en stor besvikelse och nederlag, men ganska snart därefter så var jag stolt och nöjd med att ha genomfört loppet trots smärtan jag fick under tiden. Jag har i alla fall tagit mig igenom marathon 3 gånger, och det är jag stolt över!

Efter Stockholm Marathon "vilade" jag från löpningen ett tag, genom att bara springa rundor jag kände för, i ett tempo som för stunden var behagligt. Det var skönt att springa bara för att springa och efter hand kom åter löplusten tillbaka.Jag sprang lite lopp lite mer spontant, såsom Kraftprovet i Trollhättan och Landskrona Halvmarathon och det var skönt att inte ha direkta mål på ett lopp utan bara ta det för vad det blev, och i Landskrona kom jag ju på 4e plats bland damerna. I September blev det också 2 lopp, Kretsloppet och Oslo Halvmarathon. Kretsloppet gick bra och jag klarade mitt mål att komma under 50 minuter, Oslo var väl inte direkt nåt höjdarlopp men väl ett lopp! :)

Under hösten har jag tappat löparmotivationen lite, och det har gått lite si och så med träningen. När väl kylan kom så blev det svårare att ta sig ut, speciellt rent mentalt och detta syns ju i träningsdagboken. Jag har däremot bytt ut en del löppass mot längdskidåkningspass, vilket har varit riktigt roligt!

År 2011 kommer starta med att jag gör ett konditionstest på Aktivitus relativt tidigt på året, och utefter detta kommer jag lägga upp min träning. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet, men inget annat lopp för året och det känns ganska skönt. En liten tanke som smugit sig på, som jag inte blir av med, är att genomföra en svensk klassiker men om det blir år 2011 eller senare vet jag inte än. Det är ju en del pengar som kommer in i det också. Först ska man ta sig till alla lopp, och bo där - Vätternrundan, Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vasaloppet men sedan måste man ju ha utrustningen för det också. Nu har jag till Lidingöloppet och Vasaloppet så en cykel och en våtdräkt (?) återstår. Men men, först måste jag fundera på om min rumpa klarar 300 km på cykel :)

Nu har jag precis kommit efter årets sista löppass, och det är dags att hoppa in i duschen! Jag önskar er alla ett gott nytt (tränings)år! ;)

2 kommentarer:

Maria H sa...

Jag har en våtdräkt du kan låna :) Det är en sån med korta armar och ben dock. Man kanske vill ha hel-längd? Men bara säg till iaf om du vill prova. Kram!

När vi två blir tre sa...

Ajdå, man kanske inte ska skriva allt i bloggen ändå. Det kan ju hända att man inte har nåt att skylla på i så fall ;) Återkommer om det blir aktuellt fö risf. låpnar jag gärna.. :)