onsdag 15 september 2010

Promenad, bvc och lekstund!

Imorse startade vår lediga dag ca 4.45, men jag vägrade…. Sååå tidigt kan man inte börja dagen så jag la Noel mellan oss och försökte natta om honom. Han var täppt i näsan så var nog därför han hade svårt att somna igen men han klagade inte direkt på att ligga kvar i sängen så vi låg kvar. Han fick välling och vid 5.30 körde jag upp Andreas. Jag visste att han skulle upp 5.40 och ville inte att hans klocka skulle ringa för då hade Noel aldrig somnat om… vi låg halvvakna ett tag till men vid 6.15 hörde jag att lilleman susade igen så då slocknade jag också, och vid 8.30 vaknad vi igen – mycket bättre tid! Vi åt frukost, myste lite i soffan och lekte en stund innan vi klädde på oss och gick ut.
Liten kille i stor soffa :)

Vädret var fint och vi promenerade bort mot Påvelund. Noel åkte vagn en bit men sedan gick han själv och då blir en kort promenix en låååång promenix! Vi smakade på björnbär på vägen, gick upp och tittade på fåglarna i tjärnen, men tyvärr hade vi inget att mata dem med, men det får vi komma ihåg nästa gång. Sen gick vi ner till lekplatsen en stund innan det var dags att bege sig hemåt för lunch.
Mums med Björnbär!

Fåglarna var roliga!

Världens finaste!

Efter lunch så är det ju egentligen vila men med tanke på morgonens lite längre sovstund så var det inte läge för det just då. Vi hade tid bokad på bvc 13.30 så jag kände att han behövde sova innan det i alla fall så vi tog en promenad med vagnen och gick en extra runda på väg till bvc så Noel sov ca 30 minuter på vägen dit.

Väl där hade vi både bvc-besök med 18 månaders kontroll. Eller, kontrollen hade han för några veckor sedan men idag var det dags för sprutan. Han skulle även träffa doktorn för att få spruta öronen rena från vax, eftersom han hade en del när hon kollade sist så vi har kört med revaxör nu några dagar så att de skulle bli bättre. Och så skulle hon kolla hans lymfkörtlar eftersom de var lite stora när han var där sist.

Vi började hos läkaren och Noel var så duktig när hon kollade hans öron. Det ena såg jättefint ut men det andra behövde rengöras, och då skulle han ligga alldeles stilla på britsen och så skulle hon ”dammsuga” örat på honom. Jag la honom på britsen, la handen på hans huvud och pratade med honom under tiden och han var helt stilla. Det gick bra 2 omgångar men sen ville han inte längre, men det gjorde inget för hon fick ut mycket sa hon. Läkaren var mycket imponerad av vår duktiga kille som låg så stilla; ”18 månaders barn brukar man inte ens få titta i öronen och det är inte förrän de är ca 3 år som de brukar ligga still så här…” så där klappade mammahjärtat extra och man blir ju stolt över sin duktiga kille =)

Sedan kollade hon lymfkörtlarna i ljumskarna och hon tyckte fortfarande att de var lite stora. Sist så trodde de att det berodde på att han varit sjuk, och därför ville hon kolla idag igen. Hon sa att de inte var större än vad de får vara, men hon ville ändå att vi skulle kolla upp detta ytterligare bara för att vara säkra på att det inte är något. Nä rjag frågade vad det kab vara om det inte är så att lymfkärtlarna bara är lite för stora så svarade hon ”Det vill jag helst inte gå in på, eftersom jag inte vill oroa er i onödan. De kan ligge väldigt ytligt och kännas stora pga. Det och de är inte onormalt stora, men jag vill ändå att vi kollar det!” Okej.. men va bra för då oroar man sig inte alls nu då?

Deras barnläkare är där på fredag så vi fick en tid då och inför det besöket behövdes ett blodprov så det fick vi ta idag. Vi fick vänta ett tag på att få ta blodprov och under tiden kom barnsköterskan från bvc upp till oss och undrade hur det gick, vi skulle ju ner till henne sen för att få spruta också men när hon hörde att han skulle ta blodprov så tyckte hon synd om Noel som skulle stickas redan så hon sa att vi kan ta sprutan på fredag när vi ska till barnläkaren. Det var ju skönt att han slapp sprutan idag, men han hade nog klarat fler stick idag visade det sig sen, för han sa inte ett pip när de tog blodprov utan skrattade bara efteråt när han fick plåster! Duktiga killen! Efter ytterligare en lång väntan fick veta att blodprovet inte visade på några infektioner och att det såg fint ut och sen fick vi gå hem. 2 timmar på vårdcentralen är ju verkligen en toppeneftermiddag!

På vägen hem gick vi förbi dagis och hämtade Isabella så att hon skulle slippa vara där så länge, och så gick vi hem och lekte. Vi myste i soffan, lekte med Duplo, åt mat och såg på Musses Klubbhus en stund innan Camilla kom hem. Våra trötta barn somnade samtidigt och när Andreas kom hem fick han agera ”2 barns pappa” och se på fotboll medan vi stack ut och sprang i regnet! =)


Eftermiddagsmys!


Fina Isabella!

6 kommentarer:

mormor sa...

Världens duktigaste lille Noel!!
Kram från mormor och morfar

Anonym sa...

Vilken fin ny header ni har! Mycket fin bild på mycket fin kille! Kram
/Camilla

Maria sa...

Åh så fina bilder på stora lilla killen!!! Och så duktig han var hos doktorn. Hoppas nu att det går bra imorgon.
Stora kramar!

Morfar sa...

4.45? Jag säger som du sa, vid den tiden, när du var liten: "Gö srukost".... Men det är ju olidligt tidigt! Fina bilder från en småbarnsförälders dag.

Anonym sa...

Vilken söt liten kille du har!

Malin sa...

Va bra att allt var ok med Noel! Man kan ju inte låta bli att oroa sig när det gäller sin guldklimp. Va kul att han va så duktig på bvc.
Och så stor kille han har blivit. Bilden på nya headern är jättefin!
Påminner mig om att jag behöver fräscha till min. Är bara så innerligt dålig på sånt.
Kram!