torsdag 8 oktober 2009

Den kända fällan...

Så, lite till kan vi får skriva tror jag :) Noel sover nu, så skriver en kortis till innan jag ska sätta fart och fixa lite här...

Efter vv-besöket igår så var det lek hemma, och Noel körde på för fullt i gåstolen :) Trodde han skulle sova vid 16-tiden, men så kom lillebror/gudfar hit och då kan man ju inte sova! Hade lovat att hjälpa Erik med lite skoluppgifter, och hjälp var längesen det var man skrev papers, förberedde litteraturseminarium osv. men vi kom en bra bit på väg och vissa kopplingar i texten blev ju kanoners! Lärarna kommer gråta av glädje ;)

När Andreas kom hem så åt vi lite, nattade Noel osv. och skrev papers.. simultanförmåga kallas det visst! Nu har Erik fått order om att förbereda sista uppgiften och börja med den, så kan vi finslipa på den på söndag en stund :)

Eftersom Noel inte sov något alls igår så somnade han redan innan 19 igår, och jag var beredd på att vakna tidigt imorse. Och han vaknade tidigare än vanligt, men inte okristligt tidigt ändå för vid 6 slog han upp sina fina blå! Låg och pratade, och myste ett tag innan vi gick upp!

Vår morgonrutin ser ut ungefär så att när han ammat och vi gått upp så byter vi blöja, och sen fixar jag min frukost. Äter den medan Noel leker i gåstolen, eller ligger bredvid mig på en filt. När jag ätit färdigt så leker vi lite ihop och sedan börjar det bli dags för hans gröt. Eftersom han ammade vid 6 idag, så blev det gröt redan vid 8 imorse och det är en kletug upplevelse, speciellt om han börjar bli lite trött och börjar gnugga sig i ögonen :)Efter denna smakupplevelse så blev det bad, och vi badade tillsammans idag! Vi lekte med plastdjuren och övade på att hälla vatten över huvudet. Han är jätteduktig på det nu, och ler efteråt varje gång så det är skönt! Sparkade även massa med benen, vilket vi också övat på babysimmet, så han är duktig och gör sin läxa :)

Efter badet blev det mys i soffan, och Noel blev mer och mer avslappnade och nu sover han gott!
Idag blir det öppna förskolan, men först ska jag fixa iordning lite här. Det muttrades nåt igår om att det alltid ser ut som ett bombnedslag här.. vilket gjorde mig både arg och ledsen, eftersom vi sagt att jag är hemma för att ta hand om Noel och om jag hinner kan jag fixa undan. Jag brukar plocka iordning alla leksaker när Noel sover, men eftersom han inte sov igår så gjorde jag inte det, och jag hann inte heller fixa iordning så mycket i köket. Kanske är dumt, för då blir det ju som att jag ska/brukar göra det ändå... Tycker jag gör en hel del hemma under tiden jag är här, både plockar undan, tvättar, fixar med maten och städar iordning, men inte alltid! Men men, ska bli spännande att se hur det ordnas med detta i mars sen när jag börjat jobba och Andreas är hemma! Har väl hamnat i fällan som alla pratar om.... "du går ju ändå hemma..." Men enda sättet att lösa det är ju att prata om det, så får väl gå igenom igen hur och vad vi ska göra då.

Nä, ska plocka ur diskmaskinen nu, och sen ta mig en kopp kaffe... sen när jag haft min rast så får vi se vad som hinns med!

4 kommentarer:

Tash sa...

Hoho, ja det kan onekligen bli intressant att se hur det blir när du börjar jobba! Jag tycker du gör det jättebra, då man läser här hur mycket du fixar och donar hemma trots allting annat med Noel! Nej, han lär nog få äta upp sina tankar och kommentarer! :o)
Ha en bra dag på öffna förskolan!

Kram!

Maria sa...

Åh, jag kan verkligen tänka mig att det där är riktigt svårt att få till någon bra balans med!!! Som du skrev så är nog att prata om det den enda lösningen.
Härliga bilder på lillkillen när han äter gröt!! Hoppas ni får en skön dag!
Kramar från mig

Tash sa...

Ojsan, ser nu att det blev "öffna" förskolan" Hihi! Tror du förstod ändå! Xo)

Elin svarar sa...

Tash: Tack :) Ja, vi får väl se om han bloggar om hur det går då :) Öffna förskolan var bra idag, men hemvägen blev en rask promenad/jogg i ösregn med en skrikande bebis i vagnen... inte lika mysigt :)

Maria: Ja, det blir ju lite klurigt men man får prata... och prata :) Gröt e gott, speciellt med blåbär :)