onsdag 30 september 2009

Vägning för stora och små!

Igår var vi på bvc, för då var det dags för 6 månaderskontrollen för Noel. Först vägdes och mättes han och han växer som han ska - 9440 g. och 67,7 cm är han nu! Följde sin kurva väldigt fint, och det är ju skönt. Sen var det läkarkontroll och de kollade lungor, hjärta, höfter, klämde och kände lite överallt och såg att han tittade efter en leksak och kunde följa den med blicken och så. Utlåtandet var att vi har en väldigt fin pojke, men det visste vi ju redan :)

Efter bvc besöket så åkte vi till Alingsås! När vi kom hem till mamma o pappa så kom Karin och Linnea också, och sen var det full fart! Jag, Karin och barnen tog en promenix med Selma, lekte på golvet och busade. Dagen rullade på, och när klockan var 18 drog jag och pappa ner till Nolhaga för att träna med Ik Jogg. Dagens pass bestod av uppjogg, sedan var det löpskolning vilket var jättebra för man gör ju aldrig det själv. Gjorde olika övningar för att utveckla löpsteget, och sedan praktiserade vi detta i backträningen. Därefter blev det nerjogg, och idag är man gott mör i benen. :)

Idag är det dags för mig att vägas in :) Bestämt mig nu att gå till viktväktarna för de sista kilona som sitter som berget. Har ju papper och sånt hemma, men det blir inte av att man följer det lika bra som om man går dit. Jag vet att jag behöver den där kollen, och om man har betalt för det så går man ju dit också. Vet ju att det funkar för mig, och jag tror att mitt problem nu är att jag äter för lite. Läste lite om det igår, och enligt mitt program skulle jag äta 20 points, men om man ammar ska man äta 10 till.... o så tränar jag en del nu... får se vad det slutar på, kommer väl äta som aldrig förr nu då! (Hoppas min teori stämmer nu bara ;) ) Detta är ju också en följd av graviditeten så det kommer skrivas om på bloggen nu, så får jag ännu mer "press" på mig :) Jag hatr stått still på vågen nu sen i somras, även om träningen är igång, men jag har nog minskat lite i omfång. Egentligen är det ju inte siffrorna på vågen som är det viktiga, men jag vill komma i mina kläder nu. Har en del nerpackat och jag vill ju använda dem, och inte köpa nya kläder. Sen är det ju så att löpningen går lättare om man tappar bort några kilon också... så jag ska tillbaka till den vikten jag trivs i, där jag har legat de senaste 5-6 åren... 66-68 kg har jag legat på nu sen jag gick med i vv sist, och den vikten har jag hållt och det känns bra för min del, så får se hur långt jag har för att komma dit nu! Kan nog ha en 8 kg kvar då.... ja ja, får gå dit och kolla sen!

Idag ska vi hämta Väjjron också, så se upp - vi kanske kommer förbi på utflykt sen om vi är ute o kör :) Tråkigt inlägg utan bilder idag, men kameran är hos mamma och pappa så bilderna på Noel och Linnéa från igår får komma ut en annan dag:) Nu: Dax att göra sig iordning!

2 kommentarer:

Tash sa...

Tänkte faktiskt på det när vi var hos er som hastigast i måndags, vad mycket och snabbt du gått ned efter graviditeten! Tycker det är grymt juh! :o)

Elin till Tash sa...

Tack :) Ja, det har ändå gått ganska fort, så det e bara de där sista kilona nu... ska nog funka och är ingen panik, men skönt att ta tag i det också :)