söndag 27 september 2009

Svenshippa!

Får väl börja lite kort med att berätta om vällingbytet! Det verkar ha funkat! Nu har Noel sovit 3 nätter i rad, och bara vaknat för att amma. Han får fortfarande ganska lite välling, men står sig längre än om han bara ammat på kvällen så när han väl får en hel portion så ska han nog sova gott ännu längre :) Riktigt skönt är det!

I fredags så var jag och Noel iväg för att handla, fixa ärenden och greja lite på dan och efter lite bus hemma så var det dags för babysim. Denna gången plaskade och sprattlade han massa i vattnet, och han pratade på massa. Vi övade på att stänga luftvägarna, genom att hälla vatten över huvudet på honom samtidigt som vi säger "1,2,3 nu kommer det vatten" och han börjar åra stänga nu... sen övade vi på att han skulle hålla fast sig i våra tummar, så att han sedan ska kunna greppa kanten och ta sig upp! Låter avancerat men ska bli spännande att se när vi kommer så långt. Vi har nu 4 gånger kvar på denna kursen, och har bestämt oss för att fortsätta på fortsättningskursen också.

Efter simmandet så åkte vi hem, och strax efter oss kom Maria och Richard hit! De hade med sig indiskt, och vi åt massa smaskig mat. Noel fick en söt bok av dem, på norska. Så nu läser vi norska för honom.. Bilden och texten till bläckfisken är söt: "Når du trenger en klem som verkligen varmer, er det godt med en venn som har åtte armer." :) Vi spelade lite buzz och det var så mysigt att hinna träffa dem lite nu när de var nere. Förhoppningsvis så flyttar de snart lite närmare och då får vi ses ännu mer, för då finns det rum för oss att hälsa på. Finns det nog nu också, men de bor lite mindre nu men finns säkert nån stuga vi kan hyra om vi kommer upp. :)

Igår så blev det innebandyspel för oss på morgonen. Noel hade sovit på natten och då kände jag att jag ville med och spela också. Vi var många som spelade så jag och Andreas kunde vara i samma lag och bara byta med varandra, på så sätt var någon av oss alltid med Noel och kunde ta hand om honom under tiden. Funkar det som i lördags så kan vi åka och spela fler gånger. Gick ganska bra för min del i lördags och jag gjorde t.om. några mål :) Nåt var t.om. snyggt :)

Efter innebandyn vad det direkt hem, byta om, äta loch fixa lite innan vi skulle iväg på helgens bus och överraskning. Det blev nämligen ingen svensexa eller möhippa för Johan och Linda innan de gifte sig. Noel var så liten då så Andreas hann inte med nåt innan de åkte till Usa, och Johans herrklubb ordnade en för honom men då var varken Andreas eller Niklas (johans bror) med så de kände att de ville ordna nåt för honom. Vi pratade lite om möhippa för Linda, men som läsare av hennes blogg så visste jag att hon inte ville ha nån traditionell möhippa och då känns det inte rätt att ordna något sådant. Men vi diskuterade lite fram och tillbaka med Niklas och Anna, eftersom vi ändå ville göra nåt för dem så vi belsutade att ta dem en gemensam dag för att hitta på nåt. Så igår var då den dagen inneKursiv och de anade inget, eftersom det var ca 4,5 månader efter att de gifte sig!

Linda var på bokmässan med Johans mamma Monica, och Johan och hans pappa Tomas skulle möta dem där för lunch var planen. När de stod utanför mässan så kom vi promenerande och de såg aningen förvånade ut och verkade inte förstå alls att det var en Svenshippa på gång :) Vi gick in på Liseberg där de fick köra en 10-kamp, och så åt vi på Hamnkrogen! Sen åkte vi lite karuseller också. Jag och Johan åkte Hanghai, som var riktigt skön. Sen åkte jag, Andreas, Johan, Linda, Niklas och Anna Balder också, och den var lika rolig som vanligt! Linda skrev på sin blogg att hon inte visste om jag skulle våga scanna i vårt foto i bloggen... vi har ingen scanner men jag tog kort på fotot bara för att lägga in det nu då! Förstår inte vad alla skrattar åt?!
Fler bilder från dagen finns på Lindas blogg :)

Idag blir lillskrutten här hemma 6 månader! Tiden går så fort, och det händer så mycket med honom nu. Han blir mer och mer medveten och testar saker. Han tar sig fram i gåstolen nu så vi måste nog börja flytta undan saker här hemma! På 6 månader har vårt liv ändrats så mycket och Noel har redan från första stund blivit en så självklar det av vårt liv. Tänk att man kan älska en liten person så mycket, trots att man bara känt honom så kort tid! Helt underbart!

5 kommentarer:

Sandra sa...

Grattis Noel:)
Ja tiden går så snabbt, tycker det var inte länge sedan ni berättade att ni skulle ha barn!
Hoppas att vi ses snart!
Kram

Tash sa...

Hahahahahaha! Tycker bilden är underbar!
TACK än en gång!
Jag ska välja ut bilder till albumet förresten!

Elin svarar sa...

Sandra: Tack, säger han! :) Ja, hoppas vi ses snart... när skulle ni ha kalas? Hur ser det ut annars framöver? Kram

Linda: Ja, välj bilder o maila mig så får vi framkalla dem... kommer du ihåg alla ord/fraser? :)

Elin svarar sa...

Sandra: Tack, säger han! :) Ja, hoppas vi ses snart... när skulle ni ha kalas? Hur ser det ut annars framöver? Kram

Linda: Ja, välj bilder o maila mig så får vi framkalla dem... kommer du ihåg alla ord/fraser? :)

Tash sa...

Hm...näe, inte alla faktiskt. Du har kvar albumet va? Men vi ska ju till er...snart! Då kan jag ju notera dom! :o)