onsdag 26 augusti 2009

Elin vs. Svininfluensan 1-0

Häromdan kände jag att jag hade ont i nacken.. men trodde mest att jag sovit konstigt! Natten till igår fick jag feber och var uppe och tog en panodil tidigt på morgonen, så när jag vaknade så var febern nere igen. Jag åkte iväg med Noel till doktorn för att kolla upp hans utslag, som visade sig vara eksem med svamp i så nu fick vi en bra salva till det och ska vara ihärdiga med att smörja och lufta det! Väldigt vanligt att de får sånt eftersom hud ligger mot hud hela tiden, och det blir så fuktigt där!

När vi kom hem därifrån så hade jag feber igen... runt 38 grader och Andreas var iväg i Helsingborg så jag låg här hemma och vilade med Noel bredvid mig lekandes... Jag kände att jag blev varmare och sen sov jag och Noel ett tag och när jag vaknade var febern uppe på 40 grader. Fick ringt hit mamma, och Andreas var på väg hem men det tar ju ett tag..

Jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle ringa vårdcentralen för provtagning för influensan. Fick ringt dit men de hade inga tider kvar men de tyckte också jag skulle ta prover så fick åka in till stan till Centrumakuten för att ta prover där. När vi väl kommit in dit, så fick jag bara beskedet att de inte tar prover för det längre för de gör ändå inget med det sen om man har det. Så vi fick åka hem, utan att nån kollade mig eller så...

Väl hemma låg febern kvar på 40 grader under kvällen och nör jag började spy så ringde Andreas sjukvårdsupplysningen igen, och då tyckte hon det mer lät som halsfluss och att jag spydde berodde nog på hög feber. Hon tyckte det var väöldigt märkligt att de sagt att vi skulle åka in i ta prover för influensan. Så imorse ringde vi vår vårdcentral för att ta halsprov. Jag fick en tid där 16.40 och läkaren var jättebra, och han förstod inte heller varför de skickat mig för provtagning eftersom de fått direktiv att inte ta de proven längre. Man gjorde det i början för att härleda smittan men nu gör man inte det längre.

Halsproven visade inget iaf, och jag känner mig mycket bättre så tror att det är på väg åt rätt håll. Febern har hållt sig nere hela dagen, och jag känner mig piggare och piggare. Ska försölka få i mig mer vatten bara, och nåt att äta! Men Andreas är och handlar nu, och köper med sig mat hem.. jag ville ha potatismos så han åker nog till Oves :) *MUMS*

Usch.. när de sa svininfluensan så blev jag skitskraj! Alla tankar hann nog fara igenom huvudet, men känns ganska säkert nu att det inte var den! Hoppas bara jag inte smittat Noel med nåt nu, men han verkar än så länge väldigt pigg och glad.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ove´s!? Vad är det nu vi missat? Nåt som finns nära hemma kanske... =)
/Camilla

Karin sa...

Stackars sjukling! Och jag som skojade om svininfluensan, usch, hemskt! Förlåt! Skönt att du mår bättre nu, hoppas vi ses snart!! Kramar!

Linda sa...

Gött att det inte var så illa, men inte så kul ändå!

Elin svarar sa...

Camilla: Oves ligger i Sävedalen, men det är klart bästaste gatuköket i stan :) Gött mos, säger jag bara :)

Karin: Hehe, det kunde ju inte du veta... Japps, kurear mig för fullt nu och varit feberfri hela dan!!

Linda: Ja, det var tur.. blev lite panikslaget igår när de dillade om det, men nu kan man släppa det eftersom inga symptom finns!

Malin sa...

Usch din stackare! Skönt och höra att du är på fötter så snart igen!
Tur att dom äntligen har listat ut vad det var för eksem på Noel så han slipper kliandet!
Kram!

Linda sa...

Usch vad obehagligt när de säger så på sjukvårdsupplysningen! Skönt att du mår bättre nu i alla fall!

Spessartin sa...

Usch så otäckt! Klart man blir jätterädd, skönt att du är på benen igen!