onsdag 17 juni 2009

Möhippehelg!

Det tar längre och längre tid mellan uppdateringarna. Gjorde ett tappert försök igår och började med att lägga in bilder, men så fungerade det inte och sen skrek lilleman och så la jag ner, så vi får se om det går bättre idag!

I fredags startade vi dagen med skolavslutning. Regnet öste ner så den fick vara i idrottssalen men det var fint det också! Många fina sånger och söta och förväntansfulla ungar :) Efter det så blev det en liten träff i klassrummet, och då fick vi fröknar varsin blombukett. Även Noel fick en present, en mysdress med Musse Pigg! Sen var det dags för det årliga tårtkalaset! Varje familj tar med varsin tårta och så ställer man upp dessa på ett bord och sen är det buffé! :)


Efter skolavslutningen var vi hemma några timmar innan vi packade in oss i bilen igen för en tur till Helsingborg! Kom ner vid 20-tiden och då var det mat och sen var det en lugn kväll med tidig sänggång!


I lördags var det då dags för Sandras möhippa! Har ju inte vågat skriva ens att vi skulle ner till Hbg med tanke på att hon läser här och är ganska nyfiken ;) Men i lördags samlades vi vid 9 och sen gick vi hem till henne och knackade på. Hon var inte helt superöverraskad och hade nog anat nåt, men lite surprise blev det nog ! Hon fick klä på sig massa fina rosa kläder, och sen åkte vi iväg!

Första anhalten var hem till Cecilia där det bjöds på frukost och Sandra fick måla en tavla också. Efter ett par timmar där så åkte vi in till stan och Friskis & Svettis lokaler och där blev det magdans! :) Det var kul, men svårt! Noel sov inte alls som vi hade planerat så jag fick dansa med honom i armarna, och det gillade han :) Efter magdansen åkte vi hem till Cecilia igen och fikade lite och så blev det Smyckesparty. Jag märkte att Noel hade svårt att komma till ro och somna så vi åkte hem till Lena och Flemming då, och tog det lugnt ett tag. Sen gjorde jag mig iordning där och så mötte jag upp de andra i stan när det var dax för middag på Mölleexpressen! Riktigt god grillbuffé var det, och även om personalen var i snurrigaste laget så hade vi en mycket trevlig kväll :) De andra gick vidare för drinkar sen, men då åkte jag hemåt. Inte för att Noel behövde det, utan för att jag kände att jag var tvungen att amma så att jag inte skulle sprängas :)


Sandra sitter och väntar på aktiviteter!

Noel väntar också...

Magdans!

Mölleexpressen

I söndags blev det en lugn dag i Ramlösa. Noel sov mycket och det märktes att han vafrit iväg på mycket galej dagen innan. Jag hann även med en liten jogg innan vi styrde Astrid mot Göteborg. När vi kom hem kom A-M och Jonas förbi på beösk och det var kul att se dem igen och höra om deras bröllopsresa.


Igår hade jag och Noel planerat ett besök på Donsö med tjejerna från Familjeliv, men Carolina som bor där ute blev sjuk så vi fick förlägga träffen till Slottsskogen istället. Jag och Malin gick dit, och det var skönt med en lång promenad i solen. Vi hade en mysig dag på våra filtar där och vi fikade och pratade bebisar, och lite annat :) Jag och Malin gick hem också så det blev mkt promenix den dagen och det var skönt!




Malin och Vilmer
Kiqi och Kicki och under parasollet ligger mama och Tilde. Sen ser vi även Sandra och Liam.

Vår groda låg i sin vagn!


Igår hade vi en lugn dag hemma! Vi började med att rensa Noels kläder och nu är det strl 62 och 68 som gäller - stora killen :) Känns tråkigt att lägga undan en del av kläderna, men man kanske får tillfälle att plocka fram dem igen nån gång! :)
Sen blev det en lång promenad med Denis och Isabella, och efter det bjöds det på god lunch av Camilla! Riktigt bullmamma var hon och hade lagat "rysk ravioli" och pannkakor - riktigt mumsigt var det! =)

På eftermiddagen myste vi mest. Noel verkar ha kommit in i "12-veckors-gnäll-perioden" vilket alla barn hamnar i mer eller mindre. Han vill inte ligga själv i babygymmet eller så, men han är nöjd om man har honom i famnen eller om han ligger nära en. Denna period brukar hålla i sig nån eller några dagar så får se hur länge det varar. Jag läser en bok (Att växa ochupptäcka världen. Sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår av Hetty van de Rijt & Frans X. Plooij)) om detta nu och det är lättare att ta gnället när man vet att det inte är pga. sjukdom eller nåt utan det handlar istället om att barnet har en utvecklingsperiod och lär sig så mycket nya saker och då blir de trötta och gnälliga. Det är ju en hel ny värld som öppnas för dem igen och enda trygga platsen är hos mamma eller pappa.


Vid 12 veckor blir det fler nyanser för dem och de kan t.ex. uppfatta sin kropp lite mer vilket märks för igår hittade Noel sin hand! :) Han bara satt och tittade på den. Han har tuggat och sugit på den innan, men igår såg han den för första gången och satt och tittade länge, länge!

När Andy kom hem så plockade jag iordning lite och så blev det en jogg med Denis ner till Fiskebäck och upp igen! Efter det så åt vi sill och potatis så nu är det sommar! :) Verkar som om färskpotatis funkar i alla fall, har testat 2 dagar nu och Noel verkar inte reagera!
Nu har vi bokat in oss på Babysim! Bokade först in tisdagar kl 16, men idag hittade jag en grupp på fredagar kl 17 som verkar passa oss bättre så hoppas på att få plats där. Då hinner Andreas hem efter jobbet så att vi kan gå alla tre. Och då kan jag ju träna med jogg i Alingsås på tisdagar också! :)

5 kommentarer:

Sandra sa...

Hej!
Tack ännu en gång för en rolig och minnesvärd möhippa=) Japp jag läser din blogg dagligen och nyfiken e jag ju;)som sagt;)hihi...
Ha det så bra och vi får boka in en dag/helg till vår semester! Hälsa Esa och Noel! Kram

Elin till Sandra sa...

Hehe ja, jag har inte ens skrivit att vi ska åka till hbg :) Men så sa ju Andreas det till dig :P Ja, vi år kika på en helg eller dagar när ni kan komma!! Kram

Maria sa...

Låter som ni hade en kalashelg!!! Härligt att läsa om allt ni har för er. Så mysigt om ni kan gå på simning hela familjen på fredagarna!!
Stora kramar!!

Spessartin sa...

Jösses vad ni håller igång! Fullt upp hela tiden! Skoj! Härligt att ha börjat jogga igen också antar jag...

Malin sa...

Noel såg ut att ha kul på möhippan! ;)
Åh, har ni bokat babysim nu. Måste också ta tag i det nu. Vill ju inte att det ska vara fullbokat till hösten.
Tror du att du kan skicka din bild på mig o Vilmer från Slottsskogen. malinnicklasson@gmail.com om du inte har min mail:)
Kram