torsdag 16 april 2009

Skön dag!

idag har vi haft en skön dag! Noel sov gott i natt, som man kan se i förra inlägget! :) Att vakna med en sån liten goding är supermysigt! :) Han somnade vid 22 igår, och vi 7 imorse vaknade vi. Han har vaknat och ammat lite under natten, men inga skrik utan bara lite knorrande och gnyende så magen mådde nog bättre hoppas vi.

När vi ätit frukost och tagit det lite lugnt här hemma så gick vi ut på en promenix. Vi gick bort till Påvelund och matade fåglarna innan vi promenixade vidare i det fina vädret.


Sen när vi kom hem så vilade vi lite, åt lite och gjorde oss klara för bvc besöket. Tur att man planerar att gå aningen tidigare än vad man behöver för när Noel var helt klar så somnade han så då gjorde jag mig iordning. Men då fick jag ju väcka honom när vi skulle gå och det var inte poppis, och när jag dessutom behvde byta hans blöja så blev han ännu argare och så både kissade och bajsade han på skötbordet så det var bara att ta av honom kläderna och börja om. Lite stressigt blev det, men vi kom iväg i tid!
På bvc så fick jag återigen väcka honom, så det var ingen glad kille som fick träffa bvc-tanten idag! Men han piggnade till efterhand. :) Lillfisen hade ätit upp sig också, 640 g. hade han gått upp sen förra tisdagen så det var en rejäl ökning och nu vägen han 3960 g. vår guldklimp! :) Huvudmåttet låg på 38 cm, så det hade ökat 2 cm sen han föddes!
Angående magontet så tyckte hon att vi skulle fortsätta med Minifom för det kan ha varit det som har börjat hjälpa nu, eftersom han sov inatt och var gladare även under dagen idag. Ska även testa Semper magdroppar som innehåller goda bakterier för magen, för en del spädbarn har inte det fullt utvecklat. Minifom är mot gaser i magen och tar hål på gasbubblorna så de olika dropparna kan man använda samtidigt. Hon tyckte vi skulle vänta med att utesluta mjölkprodukter, eftersom det är ganska krångligt och något som man brukar ta som sista utväg. Om han fortsätter ha ont så kan man testa att utesluta mjölkprotein i 2-3 veckor coh då i all mat, vilket är ganska krångligt så vi hoppas att vi slipper det! Nu håller vi tummarna för alla droppar! :)
3960 g. kärlek!
Efter bvc besöket så somnade Noel direkt i vagnen så vi promenerade lite och när vi kom hem så sov han vidare, så jag ställde vagnen på balkongen så han kan sova lite till där. Verkar vara ett bra drag, för nu sover han gott! Jag ska passa på att förbereda middag nu, och sen läsa en stund innan han vaknar!
Skön sovplats?!

5 kommentarer:

Maria sa...

Inte konstigt han får ont i magen med tanke på hur mycket han måste äta med den viktuppgången! ;)
Hoppas verkligen det är bättre nu så han slipper ha så ont och ni får sova. Har lagt några bilder från vårt besök på min blogg nu :) Stora kramar!

Elin till Maria sa...

Nej, tänk dig att gå upp så mycket procentuellt sett på en vecka! Kan nog få magknip för mindre.. :) Behöver ju inte tvivla på att jag har mjölk i alla fall! Ska genast kika in på din blogg! KRAM

Moster sa...

Skönt att han går upp så bra i vikt, och skönt att magen är bättre! Hoppas dropparna fortsätter hjälpa så han slipper ha ont i magen! Så himla goa bilder på Noelgos när han sover!! :) Massa pussar från moster!!

Anonym sa...

Hej! Vad kul att se och läsa att allt verkar gå bra för er :). Snart kan du följa med Asha (och mig då) på något torsdagspass ;)

Elin svarar sa...

MOster: Ja, det är skönt att han går upp i vikt så att man vet att man har mjölk till honom! Verkar som om jag har en del :)

River: Ja, det är skönt att det går bra här... har hört positivt om dina pass nu från Asha så är sugen på att följa med. Får dock vänta tills jag gjort efterkontroll hos barnmorskan, men sen ska jag igång och då är jag där på torsdagar! Tills dess är det många och långa barnvagnspromenader! :)