tisdag 31 mars 2009

Noels första dagar hemma!

Vi möttes av en fin bukett när vi kom hem! Den var från farmor och farfar!


Nu har vi varit hemma 3 dygn och det är fantastiskt skönt. Tiden på BB var bra, men det är först nu som man kan lära känna den lille prinsen. Rutiner har vi inte för fem öre, utan vi tar dagen som den kommer och gör det vi känner för, orkar och hinner. Kan redan nu varna för en lite osammanhängade blogg för den är skriven vid olika tillfällen mellan amning, mys, blöjbyten och vila! :)Mys!


Noel är som en liten Skalman, i alla fall på nätterna. Han vaknar nästan exakt var tredje timme för mat, och sen somnar han om. Mat- och sovklockan fungerar som den ska! :) Amningen på dagarna har varit oftare än så, och lite klurigare under måndagen när mjölken rann till för då så blev nrösten så spända så han hade svårt att få bra grepp. Men efter att jag handpumpade lite innan han fick äta var det lättare. :)


Annars sover han mycket på dagarna också, men absolut inte själv. Antingen får man ligga bredvid eller så ska han ligga i famnen på oss, men det gör inte oss så mycket eftersom det är ungefär det bästa man kan göra, och den lille är ju inte så gammal så det är klart att man inte vill vara ensam då ;) Nu ligger han dock in sin vagn och sover och det verkar vara en hit :) Han har även sovit en kort stund i den fina korgen som mormor har gjort till honom så vi får fortsätta lägga honom där för att vänja honom lite!
Skalman!Byta blöja är inte roligt...... men skönt efteråt!

Dagarna som gått har vi varit hemma, och vi har även fått lite besök :) I söndags kom mormor och morfar hit för att hälsa på, och beundra underverket! Noel fick den fina korgen som mormor gjort av näver, och en fin åkpåse som hon stickat! Han fick även ett set med piratkläder ;)Hos morfar, och hos mormor.Allt det fina som mormor gjort!I måndags var det dags för Noels Röglepremiär! Hans små strumpor var på och både han och pappa var peppade! Men sen grät Noel mest, och det var nog för att Rögle spelade så hila dåligt! ;)Röglematch med pappa!Igår så blev det en premiärtur med vagnen, och det gillade han! Han somnade direkt och tyckte nog om att komma ut. :) Mysigt, för det lär blir fler promenixer i framtiden ;). Efter vår lilla tur så kom moster Karin, morbror Jens, morbror Erik och kusin Linnéa på besök. Linnéa hade vuxit enormt mycket sen jag såg henne för en vecka sen ;) Hon ville gärna fram och peta på Noel men fick inte det, eftersom det hon egentligen vill är att dra och rivas :) Men hon fick leka med Andreas och var ganska nöjd med det. Vi skulle ändå försöka få en bild på kusinerna ihop så att mormor och morfar skulle slippa ha sånt krångel med vilket barnbarn de ska ha som bakgrund på datorn, men bilden blev väl sådär ;) Noel fick fina presenter av dem också - filtar, strumpor, en bok "Mitt första år", och en tröja :)Mysigt att åka vagn!Hos MosterLinneá vill bara kramas ;)
Idag har vi varit på återbesök på Mölndals sjukhus för att ta PKU test, och hörseltest på Noel. Allt gick bra och han var så duktig när barnmorskan stack honom med nålen och tappade ut blodet. Vi sa även att vi tyckt att han var gul i huden, och det kunde även bm se så hon tog ett test på hans bilirubin värde när hon ändå tog blodprovet. Det värdet visar om det kan vara gulsot, och hon skulle ringa oss under dagen för att meddela vad testet sa - men hon har inte ringt! :( Vi får ringa dit imorgon, för hon lovade att ringa oavsett vad testet visade. Hon trodde dock inte att det skulle vara någon fara i Noels fall, eftersom han äter bra och är ganska pigg bebis. (Han sover ju mycket, men med pigg menade hon att han skriker och visar att han vill ha mat - och det gör han!)
Noel har tagit blodprov


Efter besöket på Mölndal så kom vi hem och fixade lite här, och sen fick vi besök av Isabella med föräldrar. Noel fick en jättesöt dräkt av dem, och små strumpor :) Isabella hade lite ont i magen, så hon var inte så jätteglad idag och Camilla och hon gick in till dem en stund men då förflyttade vi hela fikeriet in till dem så att alla kunde delta ändå! :)


Efter denna fikastunden så bytte vi besökare och farmor och farfar kom på besök! Brunbrända som attan var de efter Thailandsresan! Presenter delades ut till oss alla i familjen. Noel fick jättesöta sommarkläder från Thailand och ett set med piratkläder ;) Andreas fick en skjorta och en piké, och jag fick en jättesöt top och en piké! Vi tackar :) Efter lite lunch så tog vi en promenix i det underbara vårvädret! Var riktigt skönt att komma ut och Noel njöt i sin vagn :) Blev lite fika här hemma innan de begav sig ner till Helsingborg igen.Hos farfar, och hos farmor
Mor-och farföräldrarna har samma smak ;)

Nu ikväll har vi haft en mysig stund där Noel skulle lufta stjärten lite! Men samtidigt så skulle han visst äta, så där satt jag med en naken bebis i famnen och mjölken rann överallt och då kissar lillprinsen på mig! Andreas tyckte det var väldans roligt! Men vad ska man göra - annat än att skratta! ;)
Noel hittade sin tumme idag :)

Kärlek!


7 kommentarer:

Hanna o Elliot sa...

Härligt att läsa att allt går bra!
Rutiner är inget att haka upp sig på! De kommer med tiden! Från början tror jag itne de är många som har rutiner.. de funkar inte så! :)
Men skönt att han sover tre timmar i stöten om nätterna iallafall! :)

Sandra sa...

Skönt att allt går bra! Kul att läsa och kolla foto. Hoppas att vi kan ses snart så att vi får träffa Noel! Han e ju så liten och söt=)
Ha det bra! Vi hörs

Maria sa...

Underbart med uppdatering och en massa superfina bilder!! Ni ser ut att ha det så otroligt mysigt, precis som det ska vara!
Tyckte också prinsen såg aningens gul ut så tycker nog ni ska ringa Mölndal imorgon om de inte hör av sig. Men precis som hon sa så är det vanligtvis ingen fara så länge de vaknar och vill ha mat, de blir väldigt trötta av för mycket gulsot.
Till sist mina varmaste komplimanger till mormor Monica, vilka helt underbara konstverk du har gjort till Noel! Fantastiskt vackert.
Stora kramar från mig

Spessartin sa...

Åh så mysiga bilder och vad härligt att läsa hur ni har det! Stort stort grattis till er och lille Noel som är sååå perfekt och så otroligt söt så det gör ont i hjärtat! Ser fram emot fler foton på sötingen!

Linda sa...

Vilken läcker näverkorg! Vilket arbete! Kul med alla fina bilder och uppdatering! :o)

Elin svarar sa...

Hanna: Ja, rutinerna struntar vi i! Är ganska skönt att ta dagen som den kommer, och göra det man vill :) Det var bara svårt igårmorse när vi skulle vara på sjukhuset för pku kl 8, och hinna amma och allt innan dess.. :)

Sandra: Ja, vi ska nog ner till Hbg nån dag över påsk, så då kan ni få träffa lillprinsen :)

Elin svarar sa...

Maria: Ja, i nästa inlägg kan du läsa om bilirubinvärdet men det såg bra ut! Han är inte sömnig i alla fall, och äter ju bra så var inte så orolig för det men man vill ju ändå kolla upp det! Annandag påsk är bokad för er! Vi längtar :)

Spessartin: Tack så mycket! Han är nog faktiskt det sötaste jag sett, utan att vara partisk ;)


Linda: Ja, den är så fin korgen! Ikväll får du träffa honom live! :)