måndag 17 november 2008

Funderingar (Andreas)

Nu är det dags för mig att få fundera lite öppet här på bloggen. Det är fortfarande mycket som händer runt en. Dagarna rullar på, precis som de alltid har gjort, men vi går ju lite i väntans tider och det är väl det som gör att det känns annorlunda. Dessutom närmar julhelgerna sig med stormsteg, men jag ser fram mot en fröjdefull jul med allt vad det innebär. Jag har dessutom ledigt från den 23:e december till den 7:e januari. Det vore även trevligt om vi kunde få lite "rysskyla" lagom till december.

Löven har så gott som ploppat av alla grenar på träden här utanför, men det finns några tappra löv som vägrar ge upp modern och ivrigt försöker hänga kvar. Hösten är kärlekens tid med löv is in the air (avd. fy fan va dålig). Nej jag ger upp detta spåret...

Elin påpekar nästan varje kväll att bäbisen sparkar i magen, och det gör den säkert, men jag känner ingenting när jag håller henne på magen. Det värmer ändå gott i mig när Elin berättar det så det får gärna vänta innan jag känner det på riktigt, det kommer när det kommer. Jag fattar fortfarande inte att jag ska bli farsa, men det ger väl sig senare. Allt är ju som vanligt, sånär som på den här väntan...väntan på att Elin ska föda 3500 g kärlek, det här lilla oskyldiga livet som vilar i våra händer och som vi älskar/saknar mer än något annat. Så är det!

Vi har väl mer eller mindre bestämt oss för en Brio Sing en 2009 års modell, halleluhja (inkl. aluminiumfälgar). Det är 9-12 veckors leveranstid om jag inte missminner mig, så vi får beställa en här lagom till julen. Vidare är det bra att demontera airbagen på höger sida i bilen men det får vi ta till våren. Nu när jag slutar långpendla ska även vår bil (hon heter Astrid) få en ordentlig service, gamla trogna Astrid, det kan hon vara värd. En ny kamrem ska hon också få nästa år, nya framdäck ska vi också slänga på henne när vinterdäcken åker av. Har vi riktigt gott om pengar framåt vårkanten så kanske vi också kan byta kompressorn så bilen har AC igen, det är väl Astrid definitivt värd? Nu såg jag dessutom att hon har tappat en navkapsel på vänster fram, då får pappsen köpa fyra nya snygga navkapslar till sin lilla skönhet. JA jag har en personlig relation med min bil :) Vi har umgåtts väldigt mycket de senaste två åren.

Nej om jag skulle åka och tvätta henne och köpa lite smaskig dricka, hon tar en motorolja light och jag tar en cola!

Ha det bra där ute i etern!

/Andreas

5 kommentarer:

Anonym sa...

HUGA! Kamrem och AC-kompressor, det är inga roliga grejjer det. Jag har bytt båda mina såna i år och det var inte alls skojigt tyckte plånboken. Men det är ju liksom nödvändiga grejjer, iaf kamremen. Det var svindyrt på Passaten, kanske billigare på er Astrid? På mitt vrålåk gick det på runt 11000 :S Och AC-kompressorn hade jag tur, det gick på en extragaranti som finns på bilen, så jag slapp undan med 500 kr i självrisk mot 8000 som det kostat annars... men såklart Astrid är värd pengarna, man vill ju att ens fyrhjulte vän skall vara tip top! Min skall få två nya dubbdäck idag eller imorgon, hoppas han blir glad, han har inget namn mer än Vrålåket men är rätt glad ändå!

Anonym sa...

Nej det är verkligen inte roligt, kamremsbyte gick på 5000 sist, och kompressorn kostar nog ca 7000 kr. Men vi har lite personer i vår omgivning som kanske kan ge oss en hjälpande hand.

Din bil blir säkerligen glad :) Kul att det finns fler som har en liten "relation" med/till sin bil :) Hälsa Vrålåket!

Anonym sa...

Hm, gulingens kostnad för kamremspaket och tillbehör har jag förträngt. Det är liksom ingen idé att gnöla över pengarna, för det är dom väl värda våra fyrhjuliga, ack så behövliga vänner? :o)

Undrar hur du kommer att reagera första gången du får känna rörelserna där inne! Måste vara svårt att faktiskt inse att det är ens barn på gång där! :oD

Anonym sa...

Så roligt att bebisen lever rullan i magen! Du kommer säkert känna den snart! Astrid är allt en fin bil! :)

Anonym sa...

Jag faller direkt för din kommentar men 3500 g kärlek. snart får du känna sparkarna och sen kan du se dom också. kram