måndag 14 januari 2013

Lillfisen

Lillfisen växer och blir större och större! Tiden går otroligt fort, men jag försöker hinna med och njuta mer denna gången eftersom man vet hur snabbt föräldraledigheten går! Han är så stor nu att det börjar bli dags att ordna med sittvagnen så det skulle jag göra idag och inser att den suffletten vi har till liggdelen inte funkar till sittdelen. Han kommer ju ligga i sittdelen ett tag framöver och sufflett till sittdelen ska gå om sittdelen så att han ändå ligger skyddad där inne mot blåst och kyla, men den som sitter på liggdelen gör inte det! Vi köpte ju vagnen begagnat och detta tänkte jag inte på då så idag har vi letat sufflett. Inte så många som säljer sin sufflett direkt men så hittade jag en tjej på Blocket som skulle sälja sin Emmaljunga, och hade 2 suffletter för att den ena hade en söm som var sydd i resåren. Påverkar inte funktionen, enligt henne, men kan åtgärdas genom att sprätta upp och sy om sömmen bara. Ringde Babyproffsen och en ny sufflett kostar ca 1000 kr, och  hon ville ha 300 för sin så jag ska möta upp henne imorgon och se om den passar vår vagn, hoppas på det! :) Hennes var grå men enligt bloggen Allt om Barnvagnar så finns det bra textilfärg om man vill färga sin barnvagn så en sufflett kan inte vara så svårt att få svart om man skulle vilja det ;)
Gillar verkligen den vagnen i övrigt och tror sittdelen blir kanon för lilleman. Kan få bra liggläge på den, och sittdelen kan vändas mot oss, och från oss och det var mitt krav! :) Sen kan han få bra sittläge när han är tillräckligt stor för att sitta ordenligt!

Annars så flyter dagarna på här! Idag har jag och Noel byggt Duplo, läst och ritat medan Elias sov på förmiddagen. Sen småpysslade vi lite här hemma och skrotat runt, en skön dag. När Andreas kom hem så stack jag ut och sprang en sväng och sen fick killarna bada med mig! Så kul att båda älskar att bada. Noel kan sitta hur länge som helst i vattnet och Elias blir helvild, han plaskar och skvätter och skrattar när han kommer ner i badkaret. Kollar efter en badstol nu så att han kan sitta bättre i badet, hittat lite på Blocket så ska se om nån finns kvar! Även tittat efter Babysim nu. En kurs startar nu, men ska nog ta nästa som startar v 11 för känns som att det är lite mindre sjukdomstider då. Försöker undvika alltför mycket mataffärer, folksamlingar och så fortfarande, speciellt efter varningarna om RS-virus i Göteborg, är så många som blivit sjuka nu. Vi gick på babysim med Noel och det var så mysigt så vill gärna gå med Elias också. Kollat på Aquabarn och de har på Åbyvadet och verkar ha vid lunchtid på torsdagar, vilket innebär att vi kan ta det när Noel är på förskolan, och Andreas kanske kan komma från jobbet de flesta gångerna. Vill gärna gå båda två, både som aktivitetsgrej och för att det känns enklare på själva kursen. Gick ju båda med Nolle och det är mysigt att få den stunden ihop, och så är det ju skönt att vara två när de ska under vatten osv. Jag var själv nån gång med Noel när Andreas inte kunde och det funkade, men det var mkt lättare när han var med så hoppas han kan komma ifrån vissa gånger i alla fall.

Nä, dax att natta barnen! Har infört ny rutin med Elias och har funkat finfint *peppar peppar* men mer om det får kommer i annat inlägg ;)


3 kommentarer:

Emma tolf sa...

Läser gärna hur er rutin ser ut! Är ju nybörjare:) vi har inga babysimstider som passar de som jobbar vardagar. Verkligen trist för vi hade velat att Tommy gick med! Kram

Elin svarar sa...

Emma: Ja, det ska jag göra... tror det är en rutin nu ;)
Vad synd, visst att man kan gå "när som helst" när man är föräldraledig men det är ju kul om båda kan gå så tycker de kan lägga nån tid på em. och nån på helgen isf.! Här finns på helgen, mem då har vi ju Nolle så då passar det inte oss så bra ändå :) MÅste ju inte gå båda men ska försöka hitta det så att vi kan, vi vill ju båda två så får vi se om Andreas kan komma loss varje gång!

MariaH sa...

Så mysigt att kunna gå ihop!! Tänk att han redan är så stor, lill-prinsen. Längtar efter att ses!!