torsdag 15 november 2012

Sen sist då!

Oj oj, uppdaterade ju senast i oktober och nu har halva november gått. Illa, illa men ska försöka få in lite fler inlägg! Skaffa instagram och följ mig där- elinapelin81 heter jag där. Instagram är som en bildblogg och man tar bilder med telefonen och laddar upp dem direkt. I bloggen måste jag ladda in bilder i datorn osv. och det tar lite tid och så blir man lite lat! Men jag kan tydligen dela bilderna från Instagram till bloggen så det ska jag testa så hamnar de här också! 

Jag gör som vanligt när det gått lite tid mellan uppdateringarna. Jag lägger in bilder och skriver lite om dem! 

Första helgen i november bjöd vi ut våra föräldrar på lunch. Vi hade lovat att hitta på något med dem som TACK för allt de gjorde inför, och under, vårt bröllop. Blev ju lite sent, men bättre sent än aldrig! :) Vi tog med dem till Gunnebo Slott på deras lunchbuffé! Det blev god mat, och sedan hem till oss för äppelpaj! En eftermiddag ville Noel skriva på datorn. Jag öppnade ett worddokument och så skulle han skriva. Jag ljudade orden och han skrev. Blev helt förvånad, och imponerad,  för han kunde alla bokstavsljuden. Att han kan bokstäverna vet jag sedan innan, men att sedan kunna koppla dem till bokstavsljud var imponerande :)


 


Elias har också lärt sig nya saker - han kan nu munprutta och han visar stolt upp detta i tid och otid :)

2 november (här hoppar vi hej vilt) var vi på Andreas jobb och hälsade på! Vi kikade på hans kontor, och sen fick vi se på "hans" sopbil och Noel fick åka en runda. Lyckan var gjord :) 
Här är en bild på lillfisen Eliasson som jag tog när han vaknat efter vilan, man blir ju väldigt glad när man kikar ner i sängen och möts av detta: Eller när man vaknar på morgonen och möts av detta:Efter att vi hämtat Noel på dagis så har vi tagit promenader till Frölunda Torg för att inspektera bygget av busshållsplatserna!


Noel läser för Elias och övar på att vara en snäll och duktig storebror ;) 
(Under förmiddagen innan denna bild tog fick Elias en fjärrkontroll i huvudet av storebror).Förra helgen stod jag och Karin (och Elias) på Kommersen! Vi sålde väl sådär, och efter att dagen var slut var vi aningen trötta på alla som prutat på alla saker. Vi ska leta upp en bättre loppis och stå där istället. Det är ganska roligt att stå så och sälja, men inte när folk prutar på saker som kostar 5 kr. ;)I måndags var jag, Elias, Mamma och Birgitta på Gekås! På bilden nedan sitter jag och Elias i amningsrummet  och vilar oss lite. Det var mycket folk men inte hysteriskt mycket och vi fick köpt många bra saker. De flesta julklapparna är klara, och nu ska bara lite småfix ordnas :) 
Vi fick tag på en bra vagn med barnstol i :) 

En annan sak som Elias sysslar med nu är att försöka vända på sig. Han kommer runt från mage till rygg och har gjort så länge nu, men han gör det inte så ofta eftersom han helst ligger på mage! Men nu försöker han komma runt från rygg till mage. Det är lite klurigare, och han har en arm i vägen och har inte kommit på hur man ska ta sig runt där, men han försöker så det dröjer nog inte så lång tid innan han lyckas få upp riktigt gung och komma runt! 

Elias gillar att bada kortare stunder, men han verkar tycka att det är otäckt om man spolar duschen samtidigt. Tror det är ljudet som blir obehagligt då. Igår badade han dock länge, och kom på att man kan sprattla med benen och det var kul: Denna veckan har Noel varit i Helsingborg hos farmor och farfar men imorgon ska vi äntligen åka och hämta honom. Det har varit väldigt tomt här hemma utan honom och nu saknar vi honom mycket. Det har varit skönt på så sätt att man bara kan fokusera på Elias och det har vart bra för jag har jobbat lite på hans sovrutiner som har ordnats upp lite denna veckan men vi behöver ju Nolle hemma nu så det ska bli skönt att åka ner imorgon. Vi ska på Idas dop på lördag så det blir mysigt att träffa familjen Lavin igen! På tal om dop... på lördag är det bara 2 veckor kvar till Elias dop. Vi provade dopklänningen idag och den passar! Phu!

Elias sovrutiner ja... han sover superbra på dagarna, somnar direkt när man lägger ner honom och drar snuttisen över huvudet, både i sängen och i vagnen men på kvällen blir han skitarg om man ska lägga honom. Inte varje kväll dock, men det händer hyfsat ofta. Tillräckligt ofta för att vi ska försöka göra något åt det. Så denna veckan har han vilat på dan vid tre tillfällen, ungefär samma tider varje dag och då somnat bättre på kvällen. Igår somnade han 20.15 när jag la ner honom, åt 2 gånger under natten och jag fick väcka honom vid 8! Heeeelt okej :) Väcka honom? Ja, annars sover han länge och då sätts vilostunderna ur fas direkt ;) Idag var vi på Öppna förskolan och då somnade han i vagnen som planerat på vägen hem men sov lite för länge, så när han skulle sova för natten var han arg. Men efter att han fick sitta hos mig lite så somnade han i mitt knä och då kunde jag lägga ner honom så nu sover han gott!

Nä, nu ska jag plocka ordning lite här och sen ska jag försöka komma i säng!3 kommentarer:

Maria sa...

Blir ju så mycket att kommentera också när du skriver om så många olika saker ;) Nöjer mig med att säga att det är härligt att få se så många bilder på godingarna!! Stor kram!

Morfar o Mormor sa...

Vilket härligt liv, och visst är det kul när de vaknar... Men vi vill minnas att det var jätteskönt när en del somnade!

Emma tolf sa...

Det är ju viktigt att kunna göra pruttljud:) Har ni nytt babygym? Jag kommer fråga om tips när vi börjar öva oss med sovrutiner här. kram