söndag 25 november 2012

Inga kort...

Jaha, nu sover alla mina tre killar! De två äldsta somnade först, och den minste knoppade in för en stund sedan. Varit si och så med hans nattningar senaste tiden, men än så länge är nattsömnen bra så han är förlåten. (förutom för inatt, men det hoppas vi var en engångsföreteelse).

Skulle ladda upp bilder på bloggen nu, men det står att mitt lagringsutrymme är fullt?! Vet inte hur jag kan lösgöra lagringsutrymme, och de sätt jag hittar kostar pengar och det är jag inte så sugen på, åtminstone inte om det finns andra sätt! Någon som vet??

Förra helgen var vi i Helsingborg på Idas dop. Mycket fint, och trevlig tillställning! En sak som jag gillade mycket under själva dopceremonin var att prästen bad alla barn om hjälp för att hälla upp dopvattnet. Han hade ställt massa plastglas på ett bord längst ner i kyrkan och så fick alla följa med dit ner och fylla på sitt glas med vatten (vissa tog sig en liten slurk också) och sen fick de går fram i kyrkan och fylla på dopfunten. Det var så fint att alla var engagerade i dopet på detta sätt. Bra för Noel att öva lite också, för nästa lördag är det dags för Elias dop och då ska Noel få hälla upp vatten ;) Efter dopet var det kalas för Ida i församlingshemmet där det bjöds på smaskig Exotisk Planka inte helt enligt föräldrarnas plan, men det var himla gott i alla fall ;)

Veckan som gick var en "vanlig" vecka och Noel var på förskolan tisdag-torsdag. I torsdags åkte vi till Alingsås, och där blev det bl.a. frisörbesök för mig. Väckte även upp barndomsminnen i form av att mamma rensat våra saker så nu fick jag hem gamla gosedjur, böcker osv. Vissa böcker minns man verkligen så fort man ser dem ;)

I lördags åkte vi tll Lerum där vi mötte upp Andreas, Jonas, Anna-Maria, William och Tilda och så blev det besök i simhallen! Noel älskade det och åkte rutchkana mest hela tiden. Elias njöt i den varmare "champagnepoolen" och låg i och plaskade ett tag! Mycket mysig utflykt! Efter simhallen blev det lunch och sen åkte vi ut till Onsala där det blev lek, middag och övernattning! Killarna hade disco också med discomusik, discolampa, discoläsk och popcorn! Noel fick en flaska med bubblande jordgubbsläsk med Blixten McQueen på när Andreas var i Tyskland i augusti och den ville han ta med och bjuda William på! Som de tuffa discokillarna de är så stod de vid popcornprdet och tryckte i sig popcorn och läsk ;)

Idag är en stor dag! Elias har fått smaka på mat för första gången. Morotspuré stod på menyn, och det verkar som att det fick godkänt! Han gapade stort, och han fick nog i sig litegrann också. Noel fick mata en sked och tyckte det var så spännande att Elias kunde äta en morot :)

Ska se om jag kan lösa det här med bilderna, inte  kul med en blogg utan bilder ju.... men jag kan inte fixa det ikväll för nu är det sovadax! Imorrn blir det pyssel drop-in på förskolan, och sen får vi finbesök av Lina och David :)


3 kommentarer:

Kim Lavin sa...

Hej Elin,

Hittade detta via Google som rör din tjänst:

"Free storage limits
Picasa Web Albums offers 1 GB of free storage for photos and videos. However, files under certain size limits don't count towards this free storage limit. This applies to uploads for other Google product that store photos and videos in Picasa Web Albums, including Blogger, Google+ and Google Maps.
The free storage sizes are good for sharing photos on the web, but if you prefer to upload your images at a larger size for better quality (archival or print), you can buy more storage at any time. Learn more about Google storage.

If you've signed up for Google+
Free storage limits

Photos up to 2048 x 2048 pixels and videos up to 15 minutes won't count towards your free storage.

Automatic resizing

All photos uploaded in Google+ will be automatically resized to 2048 pixels (on their longest edge) and won't count towards your free storage quota.

All photos uploaded from the Picasa software or in Picasa Web Albums over the free size limit will count towards your 1 GB of free storage. When you reach your storage limit, any new photos you upload larger than the free size limit will be automatically resized to 2048 pixels (on their longest edge).

If you haven't signed up for Google+
Note: If you reach your storage limit when uploading from the Picasa desktop software, you'll only be able upload at free storage sizes. Larger uploads will not be automatically resized to the free storage limit."

Hoppas det kan hjälpa dig. Verkar som att du får logga in på picasaweb och se om du kan göra om de största bilderna, alternativt köpa mer plats. Verkar också som att du kan behöva registrera ett Google+konto men det är ju kvickt gjort när du redan är Google-kund (Blogger är Google).

Mvh Kim

Farfar sa...

ag håller med Kim. Han har helt rätt med vad han skriver. En blogg utan bilder är som en film var man glömt sätta i filmen. Nej jag bara skojar(eller som vissa säger du är inte rolig farfar).
Kram.

Emma tolf sa...

coola killar på disco!! så gulligt. bra dopvattenidé!