onsdag 11 juli 2012

Astrid Lindgrens Värld - dag 1


Vi startade resan vid 8.45 hemifrån och när vi kom till Nässjö var det dags att inta pannkakor på en rastplats! Vi laddade för översvämningar och begränsad framkomlighet på vägarna men det uteblev som tur var, och vi kunde köra fint hela vägen fram till.. 

... Astrid Lindgrens Värld!

Vi började med att hälsa på Pippi Långstrump, och där blev vi kvar ett bra tag! Pippi och de andra spelade upp en föreställning, och sedan visade de danser och sjöng! Mycket uppskattat, och piraterna var häftiga men snudd på otäcka ;)Därefter promenixade vi bort till Mattisborgen där det också bjöds på lite skådespel. Noel tyckte det var spännande men tröttnade efter ett tag, han känner ju inte till Ronja så bra och tyckte väl inte det var lika bra som Pippi.


Men hos Emil kunde vi stanna ett tag. Där fanns både Emil, Ida, Pappa Anton, Drängen Alfred, Pigan Lina och Krösamaja. Och Griseknoen bjöd på lershow till Noels stora förtjusning!


Efter Emils gård så gick vi till Karlsson på Taket. En liten stad uppbyggd med massa rutchkanor ner från taket. Väldigt häftigt, och Noel var modigare än vad jag trodde och åkte de längsta och högsta kanorna.Efter denna fina dag åkte vi till hotellet i Vimmerby och laddade om för ytterligare en dag med alla Astrids figurer.

Inga kommentarer: