måndag 16 april 2012

Påsklovet!

Vårt påsklov har varit långt, intensivt, uppvilande, händelserikt och roligt! 

Vi startade i Alingsås på långfredagen och påskafton. Där blev det massa god mat, påskgubbar, påskkärringar, äggmålning och lek på lekplats! Detta sammanfattas bäst i bilder tror jag :) 

Vår lille påskgubbe målar ägg. Tårtan överst till höger har jag och Noel knåpat ihop :) Och påskbordet nere till höger har mamma och pappa knåpat ihop och det fanns massa god mat!  

 Efter massa god mat var det skönt att komma ut en stund. Pappa och Andreas sprang i Nolhaga så jag, Noel och mormor åkte också dit och lekte på lekplatsen och tittade på djuren. 

 


Bockarna Bruse var spännande och Noel visade mormor hur stor Stora Bocken Bruse är! :) 
Efter Alingsåsdagarna så styrde vi kosan söderut och på påskafton körde vi ner till Helsingborg. Tyvärr hade jag inte kameran där, för batterierna var slut. Men det blev sköna dagar med lite utelek, promenad, fotboll och bus. 


På annandagen körde vi mot Göteborg igen men bara för att packa om våra väskor. I alla fall mina och Noels för på tisdagen var det dags att åka till Stockholm. Min mormor har flyttat in på ett fint boende nu, och mamma o pappa skulle upp för att fixa lite där uppe så vi passade på att åka med. Jag, Noel, Karin och Linnéa kom med upp som en överraskning. Mormor/Gammelmormor Britta visste inte att vi skulle med upp och man kan väl säga att det var en lyckad överraskning. Barnen skötte sig galant även om, speciellt, Noel var lite blyg i början. Mormor kan inte se så vi hade pratat med barnen om detta och förberett dem på att hon vill nog känna lite på dem och det gick de med på! De övade även in sånger i bilen på vägen upp och de framförde tre sånger för henne. 
Vi bodde i en lägenhet som min bror kan hyra genom sin bostadsrättsförmedling. Vi somnade gott efter resan på tisdagen, och på onsdagen startade vi dagen med fika hos mormor. Vi var där ett tag under förmiddagen och efter det åkte vi för att äta lunch. 


Det blev lunch och då var Noel ganska trött. Efter lunchen fick han världens utbrott för han såg en bil han ville ha i en affär. och när vi skulle in i bilarna igen så ville han absolut inte åka med. Han var så ledsen, arg och trött och skrek sig igenom hela bilresan genom Stockholms innerstad. Kan väl säga att jag var aningen stressad när jag körde igenom stan med en skrikande unge som krånglade sig ur bilbältet och var så ledsen. 


Till slut kom vi fram till eftermiddagens mål - Skansen! Då somnade Noel :) Han fick sova en liten stund i vagnen och när vi kom upp till aporna så började jag väcka honom igen, och det var nog den lilla sömnstunden han behövde för sen var han på strålande humör under eftermiddagen. 


Vi startade vid Lilla Skansen, med både riktiga djur och trädjur. Barnen klättrade omkring innan vi fortsatte att titta på de andra djuren. 
Vi fick se både lodjur, varg och järv förutom alla de andra "vanliga" djuren, så det var en lyckad promenad. :) 

 Det finns mycket att titta på, och göra, på Skansen! Man kan åka motorcykel också!!

2 fina kusiner på promenad! Efter Skansen så åkte vi och åt mat,och sen hem till Micke och Nathalie en stund innan det var sovdax för våra trötta pärlor! De somnade snabbt efter en intensiv dag, och vi andra somnade väl inte så långt efter dem. 

Under torsdagen så åt vi lunch med mormor på Hellasgården innan vi körde hemåt. Jag, Karin och barnen körde hemåt i alla fall men mamma o pappa fick stanna en extra dag i Stockholm för att fixa lite i mormors lägenhet. 

Resan hem gick bra och barnen skötte sig finfint! Vi tog några stopp på vägen såsom godisaffären i Nyköping och pizza i Jönköping! Vi kom hem vid 21-tiden och var lite lagom trötta, men det var skönt att komma hem. 

För min del var det egentligen tänkt att jag skulle packa om väskan för en helg i Gnosjö med mina fina tjejer, men det blev ändrade planer och alla kom hem till mig istället. Det var synd att vi inte fick se Emmas boende i Gnosjö, men det var skönt att inte behöva packa om och åka iväg... Andreas och Noel åkte ner till Helsingborg, vilket var planerat sen innan så när Tommy (Emmas man) blev sjuk så kunde vi styra om planerna och ha tjejhelgen här istället! 

Vi som sågs var jag, Maria, Lotta, Sara och Emma. Vi hade inte mycket planerat mer än att vi skulle umgås så det gjorde vi. Det blev middag här på fredagen och massa tjöt i soffan. 

Under lördagen var det en lugn tur på stan, lite lunch, fika här hemma och film på kvällen. Emma åkte hem på eftermiddagen för hon skulle jobba söndag fm. och tågtrafiken var inte så tät till Gnosjö på söndagmornar.

Det var mysigt att ha mycket tid med alla, och vi behandlade ämnen som berör hela livet under helgen, och vi hade verkligen tid att prata vilket var skönt. 

Idag var det dags att börja jobba igen, och det funkade bra. Barnen var sugna på att komma igång, och skötte sig finfint i klassen. Imorgon har jag skola så då ska jag plugga och försöka göra klar en uppgift till SO-kursen. 

Men nu ska jag nog snart sova... 


... för övrigt är det idag 100 dagar till beräknad förlossning!1 kommentar:

mormor sa...

Va fin den nya sidan är:-) Det var så roligt att ni var med i -stockholm och Gamlamormor Britta är så lycklig att hon fick träffa dig och Karin men mest över att hon fick träffa Noel och Linnéa. Och dom var så fina och goa.