söndag 22 april 2012

Kusträddare!!Kusträddarna manifesterar mot nedskräpningen! Lördagen den 21 april arrangerar Håll Sverige Rent Kusträddardagen på tolv utvalda stränder, från Strömstad till Simrishamn. Vi uppmanar också alla att ordna egna aktiviteter på andra stränder. Kusträddarna plockar skräp i en gemensam manifestation mot skräpet.  (www.kustraddarna.se)

Igår hade vi en skön dag utomhus, skön men skräpig. Vi åkte ut till Askimsbadet där vi utrustades med handskar och stora sopsäckar, och sedan var det bara att sätta igång. Noel tyckte mycket om att går omkring ute och plocka och fixa. Det märks att han tycker om när vi gör sådant här tillsammans och han plockar, letar och undrar över allt skräp. Det känns bra att kunna visa honom vad som händer när man slänger skräpet rakt på marken och han sa flera gånger om "Usch, så mycket skräp, det ska ju inte ligga här". 
Vi är glada att vi åkte till Askimsbadet istället för Fiskebäcksbadet som vi först tänkt med tanke på det som stod i GP senare under eftermiddagen.  I början var det svårt att förstå vad som faktiskt var skräp, och han ville slänga både pinnar och snäckor men han lärde sig snabbt och hittade bl.a. massa plast. 


Vi hittade en foppatoffel, vilket Noel tyckte var mycket konstigt men märkligast var nog ändå bollen. "Den är ju inte skräp!" och sen sysselsatte han sig med den en stund i slutet. 
Efter hårt arbete i nästan 2 timmar så satt det skönt med fika! Vi hade bakat en sockerkaka i fredags efter dagis, så den passade bra att ta med sig ut och kalasa på. Vi lekte lite på lekplatsen vid badet också innan vi begav oss hemåt - trötta, smutsiga men nöjda med dagens arbete. Väl hemma blev det bad för alla familjemedlemmar och så mat efter det! Sedan blev det en lugn eftermiddag. Min rygg tyckte inte direkt om förmiddagens aktivitet och jag var väldigt trött i ryggslutet, så jag la mig en stund och somnade t.o.m. en stund, vilket aldrig brukar hända. När vi vilat och slappat klart så förberedde vi kvällens middag och sedan fick vi besök. Johan, Linda och Ronja kom över på middag och vi serverade lax. När barnen somnat blev det även lite annat smått och gott, och så spelade vi spel. De hade med sig ett spel som heter Rapido, det funkade som Pictionary men här skulle man använda modellera istället och modella det som stod på kortet. Det var svårt men riktigt roligt! 

Inga kommentarer: