torsdag 16 februari 2012

Borås, Borås!Igår blev det en utflykt till Borås för mig och Noel. Vi tog bussen dit och Noel somnade gott redan här i Göteborg så han missade hela bussresan men behövde nog det för att orka badandet. 
Vi började med att hälsa på Andreas på jobbet. Vi har ju inte sett vart han jobbar så vi får passa på medan han är kvar där ;) Han sa nämligen upp sig därifrån igår för han har fått ett nytt jobb i Mölndal! Jippieee!!!  Han var på första intervjun i Mölndal Stad förra onsdagen, och i måndags var han kallade för en andra intervju. I tisdags ringde de och erbjöd honom jobbet och han skrev på samma eftermiddag. Känns så himla skönt att han ska slippa pendla nu, för hans skull men också för resten av familjen. Istället för  lite över en timme till jobbet (bil + buss) får han 7 min med bil, 25 med cykel... gött!! 

Efter att ha hälsat på på jobbet så begav vi oss till Stadsparksbadet i Borås. Rutchkanan var absoluta favoriten, och där var vi nästa hela tiden. Vi hann även fika lite och njuta lite i bubbelpoolen. 

I början ville han att vi skulle åka med, men den var för barn 1-7 år så han fick testa själv och det dröjde inte många åk förrän lilleman åkte på mage, på rygg och kastade sig nerför banan.
 Vi fick stå och ta emot där nere i början för vi såg inte om han kom ner sittandes eller liggandes och när han kom ner i vattnet liggandes hade han svårt att ta sig upp med en gång.


Lite fika hann vi med också.
Efter simhallen tog vi oss till en pizzeria. Noel ville som vanligt ha med skinka och han pratade och skrattade och hade sig där. När han skulle dricka så säger han högt och tydligt "Jag dricker vin!". När vi ätit nästan klart så började han tröttna och startade med lite sång. Han sjöng "Bä, bä vita lamm" men inte den vanliga versionen utan den här; 

Bä, bä vita lamm 
gick på restaurang. 
Vet ni vad han gjorde?
Bajsa under bordet. 
Men då kom polisen 
och trampade i fisen. 

Den har han lärt sig på förskolan och sjunger ofta och gärna. Nu sjöng han den högt och tydligt och hakade upp sig på ordet bajs, så sen satte han igång och sa Bajs. I olika tonlägen och med mycket inlevelse. Då kände vi att vi var klara på stället, bad om en kartong och la ner hans pizza i den och sen åkte vi hemåt. Men han skapade mycket munterhet i lokalen innan han kom därifrån!


3 kommentarer:

Linda sa...

Vad fin nya blogglayouten blev! Jag blir mer och mer sugen på att byta till blogspot, men då går det inte att få med all min historik! :o/

Elin till Linda sa...

Tack Linda! Ja, jag gillar Blogspot och nu har de ändrat om lite så det är lättare att få ihop det med bilder och text! Dock är det nog samma från blogspot som blogg.se vad gäller att blogga från telefonen, då kommer alla bilder i slutet! Men dee är ju tråkigt om massa inte hänger med över om man ska byta!!

Jennie sa...

Haha, den där låten med Bäbä vita lamm sjunger Lova också fast här verkar versionen vara:

"Bäbä vita lamm gick på restaurang
Vet ni vad han gjorde, bajsa under bordet.Då kom polisen ridandes på grisen"

Kram