söndag 27 november 2011

Första advent!

Idag har Berit dragit in över Västsverige och vi har hållt oss inomhus med vinden vinande utanför. Dagen blir ganska lång när man ska vara inomhus hela dagen men vi har lyckats fylla den ganska bra.

Vi började med att göra ett försök med Noels pepparkakstraktor med släp. Mormor och morfar hade hittat den formen och nu måste vi ju försöka. Bitarna fick vi ut och gräddade, men sen var det inte lätt att få ihop det. De gräddades samtidigt men ändå olika så de blev skeva och då var det aningen svårt att få ihop traktorn. Släpet gick bra, men traktorn gick sönder så vi får göra ett nytt försök på den. Skam den som ger sig!

Mycket mjöl blir det... och deg... på golvet!

Efter lunch tog vi nästa projekt - Lussekatter! (som från början inte hade med Lucia att göra, utan med Lucifer, djävulen, men det är en annan historia som snart kommer i en adventskalender på en blogg nära dig).

Degen gjorde jag och Noel, och han älskar att vara med och baka och hälla i smeten. När det sedan ska bakas ihop och knådas så tycker han det är obehagligt. Han gjorde inte många katter, men jag fick ihop ett gäng. Stora blev de, och goda! :)

Vår lille bagare!

Smaskigt!

Adventskväll hos oss!

3 kommentarer:

MariaH sa...

Åh, adventsmys!!! Lussekatterna såg otroligt goda ut :) Här är också pyntat, och fick stämningen på topp med adventskonsert i kyrkan. Bakning blir det på lördag hos mamma!
Vad gäller den fräcka traktorn kan jag tipsa om något jag läste på nätet - fast det var om pepparkakshus men det är väl samma princip: direkt när man tar ut plåten ur ugnen lägger man på mallen igen och skär rent eventuella skevheter. Känns dock som att det skulle vara lätt att bränna sig? Men kan ju vara värt att testa, försiktigt! :)
Kram till er!

Mormor o Morfar sa...

Åh vad det ser gott o mysigt ut!
Vi tänker baka pepparkakor med både Noel o Linnéa på fredag när det är här! Innan dess skall vi vila hela veckan...

Karin sa...

Å vilken mysig advent! :) vi ska baka vi också snart och idag har jag och Néa pysslat massa. Kul nu när de är så stora och duktiga våra små och kan så mycket! Puss o kram!