fredag 18 februari 2011

Sista dagen på sportlovet!

Vaknade vid 7-tiden idag - Jippie, sovmorgon! :) (Kan bero på att han somnade en timme senare igår...?) Iaf. så var det en glad prins som lekte här hemma, och han busade massa. Så roligt nu när man kan leka på riktigt med honom. Vi lekte gömme, vilket innebär att vi springer runt mellan kök, vardagsrum och sovrum och skrämmer varandra - och Noel kiknar av skratt :)

Sen fixade jag lite med mina kläder och Noel hjälpte tilll att prova lite byxor. Inte sina egna, utan mina! När han kommit i dem lite så tog han tag i byxbenet och kikade ner där foten ska komma ut och säger "Hallo? Fooooot!" Sötnöten.. :)


Lite stora byxor!

Han bjöd på många skratt under förmiddagen... När jahg stod i sovrummet och plockade i kläderna i byrån så kom han plötsligt i dörröppningen med mössa på huvudet och en sko i handen, vinkar och säger "Hejdå!"
Hejdå, Noel svarar jag ska du gå ut?
Aaa, svarar han, nyckel!
Vill du ha nycketln? Vart ska du åka då?
säger jag.
Farmo, faffa... hebbiborg (Helsingborg). säger han då


Noel på väg till Helsingborg!


Det blev ingen tur till Helsingborg för oss dock, men väl en utfykt till Maxi. Vi tog bussen dit och när vi kom fram blev det lunch där för Noel. En halv special klämde han i sig, och 1,5 banan i affären! Han är en varannan-dags-ätare tror jag för igår åt han typ ingenting. Men idag åt han 2 portioner gröt till frukost, halv special på Maxi med bananerna i affären, en Risi-frutti till mellanmål och sedan hyfsat med hemgjord pizza på kvällen, och lite glass till fredagsmys! Måste väl iof kompensera för det han inte åt igår eller nåt... :)Lunch på Maxi.

Efter att vi handlat klart så promenixade vi hem och tanken var att lilleman skulle sova i vagnen, och det gjorde han med besked. Han somnade som en stock så jag gick lite kringelikrokar för att han skulle få sova. En timme senare kom vi till Frölunda Torg, där jag behövde uträtta lite ärenden och tänkte att han kunde vakna där inne, men det tänkte inte han. Till slut fick jag väcka honom så att han inte skulle sova för länge.

Solen sken och det var superskönt ute så vi promenixade lite hemåt, och stannade och åkte lite rutchakana också. När vi hade åkt lite så ville Noel titta på grävmaskin, för ovanlighetens skull. Det står en maskin vid Filmtajm, på vägen hem, så jag tänkte att vi går dit. NEEEEEEJ, sa Noel - DÄÄÄÄ säger han och pekar. När jag tittar dit så är det ett hus med avspärrningtsstaket runt omkring och det är grävt runt hela huset, så det har säkerligen varit en grävmaskin där (även om den inte syntes till) Noel började gå dit och gick runt hela huset innan han också fick se att det inte var nån masin där, då pekar han på det utgrävda runt huset och säger "Gäääskopa!" mycket stolt! Och, han hade ju faktiskt rätt - vi följde grävskopespåren men den hade nog flytt vidare!


Åka rutchkana är kul!

Vi traskade vidare hemåt, och när vi närmar oss hemma så ser jag att det är en brandbil stående utanför brandstationen, Snabbt som sjutton styr vi kosan dit och då håller de på och kontrollerar brandbilen och stegen är utfälld osv så det fanns mycket att titta på. Noel satt i vagnen och ville gärna köra den idag också, men han fick nöja sig med att titta. En brandman kom fram och pratade lite och jag förklarade att vi varit där igår och att det snackats mycket om brandbilar hemma sen dess. Han skrattade och sa att de snart skulle ta in stegen så om vi ville kunde vi stanna och titta på det, och det gjorde vi ju såklart! Till slut vinkade vi hejdå till dem och gick hem!

Här hemma blev det lek och pizzabak, och Noel hann med ett bad innan sänggång också!

1 kommentar:

Karin sa...

Vilken mysdag! Haha Nolle ska åka själv till farmor & farfar, gillar att han klätt sig bra för ändamålet :) Världens goaste!