onsdag 9 februari 2011

Mitt vanliga hem!

Thepas har en utmaning i sin blogg, en utmaning som går ut på att man ska visa sitt helt vanliga hem! Inte "Nu-kommer-det-gäster-städat" utan hur det ser ut en helt vanlig dag! Så idag tog jag tag i saken och fotade hemma! Jag gjorde varje rum som ett collage, med kommentarer till!

Välkommen in!
Vi flyttade till Göteborg sommaren 2003, och har bott i samma lägenhet alla år.
Vi möblerar om med jämna mellanrum, fixar och donar.
På det stora hela trivs vi bra med vårt hem och är inte i akut behov av större, men vi håller ögonen öppna lite grann... kisar lite sådär...


HallenVi har en liten, trång hall som även fungerar som genomgång från vardagsrumsdelen till badrummet. Det är alldeles för mycket skor och jackor i hallen, men så fort vi rensar så fylls det på med nytt på något underligt sätt. Det står en ouppackad bag på golvet - inget ovanligt alls - i just denna är det kläder som jag hade på jobbet i måndags, men fick lämna där då jag sprang hem och så fick jag ta hem dem igår. Och de ligger där än!
Lilla kortet till höger är klädkammaren... vår mardröm!

KöketFrån hallen kommer man in i köket! Långt och smalt, inte så mysigt men väl fungerande kök. Saknar dock fläkt över spisen och fler eluttag. Eluttag har vi ett (se lilla bilden t. vänster) och den lösningen ser ju sådär rolig ut, men den funkar.
Gardinerna tog vi ner efter jul, men inga nya har kommit upp. Har inte hittat några som passar så vi säger mest "Det är skönt när det kommer in mycket ljus!"

BadrummetRakt fram när man kommer in genom ytterdörren finner man badrummet. Det fungerar även som skötrum och tvättstuga! Långt, smalt och ingen förvaring men man kan gå på toaletten, bada badkar, byta blöja och tvätta kläder så det får duga!

VardagsrummetFrån hallen kommer man även in i vardagsrummet, lägenhetens hjärta! Här spenderar vi nästan all tid. Noel har sin lekhörna, även om denna lekhörna gärna utvidgar sig till att gälla även soffan och området kring den! Vi har nästan alltid torkställning med tvätt framme, full med tvätt som ska torkas. Noel sittpuff används ofta som herrbetjänt, medan jag hellre lägger mina kläder över soffkanten! Jag älskar våra nya möbler i vardagsrummet; soffan, bordet och tv-bänken och trivs mycket bra i detta rum. Ljusväggen över soffan, och fotoväggen, är också favoriter!

SovrummetFrån både vardagsrum och kök kommer man in i sovrummet. Lite kalt på väggarna och trångt men man sover gott här inne. Nere i ena hörnet står påsar med utsorterade saker, nu ska vi bara finna en plats någon annanstans för dem. Vi brukar bädda typ så här - ibland bättre, ibland sämre. Noels säng brukar jag försöka bädda med överkastet för jag tycker så mycket om det. Min farmor virkade det till mig när jag var liten och det är så roligt att kunna använda det igen.

På sängen ligger en hög med vikt tvätt som "bara" ska sorteras in i lådor/klädkammare. Det kan bli liggande ett tag innan vi får ett ryck och tar hand om allt. Byråerna inne vid fönstret är överfulla med saker, båda i och på. Ovanpå står t.ex. en skrivare vi ska försöka få liv i, men även pyssel inför bröllopskort, halsband, nagellack sov. Och i lådorna ligger mina kläder och knör!

Jag saknar nattduksbord, men det får bara plats på ena sidan sedan Noels säng kom in i sovrummet också. Läslampor vill jag också ha, men inte hittat några som vi gillar. Men det fungerar med en skrivbordslampa på kanten också ;)

På det stora hela trivs jag utomordenligt i vår lägenhet. Men ett rum till skulle inte skada och något mer förvaringsutrymme hade vart gott, men det fungerar som det är just nu också!

6 kommentarer:

sandra sa...

Kul att läsa om er beskrivning och era bilder från vardagslivet:-D Kram

Hanna o Elliot o Nelli sa...

kul att se!
Jag funderar på att anta utmaningen och fota JUST nu.. men gud jag tror jag skulle skrämma folk! haha.. Fast klockan bara är 9.00 så har barnen lyckats med en del redan.. ;)

Thepas sa...

Så roligt att du hakat på! Jag lägger till dig på listan.

Linda sa...

Kul utmaning! Men menar du att ni bäddar så där snyggt varje dag?? Det gör vi också...eeh! Xo)

Sandrah mamma till Devin & Vilde sa...

Oj vad städat du har!! Här ser det nästan alltid ut som katastrof!

Jennie sa...

Jag säger till dig som till alla andra som antar utmaningen, vågligt:) Men ni har det mysigt, tycker jag:)

Jag får se om jag vågar...
Jag är lite av en städnörd som älskar att ha ordning hemma så folk skulle nog reagera på det i stället;)

Ta hand om er och ha det bra!
Kram från skåningarna