måndag 17 januari 2011

Sjukling

I lördags märkte vi att Noel var lite hängig, men han verkade inte sjuk ändå men på natten kände jag att han var jättevarm. Vi var uppe en sväng och då hade han 40 graders feber, så han fick alvedon och sen sov vi vidare. När vi vaknade igen på morgonen så var han febrig och tempen höll sig mellan 39 och 40 hela dagen igår. Han var dock vid ganska gott mod och lekte lite, såg på film och myste mycket.

På kvällen när han skulle sova så grät han massor, och kunde inte alls slappna av så efter ett tag gav vi upp och han fick komma upp igen. Då såg vi tat han blödde från munnen, och när vi väl fick titta så såg vi att han bitit sig sårig i kinderna. Antagligen de nya tänderna som kliar och är vassa och så biter han. Såg inte alls trevligt ut och han verkade ha ont av det så vi bestämde oss för att försöka sova och ta ett besök på vårdcentralen idag.

Inatt vaknade han vid 01.30 och från det till 5.30 var han vaken till och från, gnällde och hade ont. Då såg jag också att han tog sig mot örat. Visste ju inte om det var för att han hade ont i såren, eller i öronen men ont hade han. Vi var uppe mellan 4.30 och 5.30 ungefär men lyckades somna om igen efter det och sov till 9. Då var han lite piggare, men det kan ju vara pga. alvedonen som han fick på morgonen, så vi gick bort till Vårdcentralen efter frukost.

Noel satt blickstilla medan hon kollade, och petade, i öronen och hon konstaterade då öroninflammation i båda öronen - inte konstigt om man har lite ont då. Såren i munnen fick hon titta lite på, men hon tyckte inte det såg så farligt ut och det blödde inget nu. Hon trodde det var de nya tänderna som kliade och var såpass vassa. Vi fick i alla fall kåvepenin utskrivet till Noel, en stark dos men då behövde han bara få 2 ml av den varje gång, så jag hoppas han ska kunna få ner den. Han har ju haft svårt med just Kåvepenin innan och bara kräkts upp det, men det kanske blir lättare när man ska få i honom 2 ml istället för 10 ml.

Så idag är jag och Noel hemma, imorgon kommer bästaste mormor och passar honom och på onsdag är jag ledig. Får se sedan hur han verkar torsdag - fredag, men kanske få bli en vabvecka detta. Isabella är också sjuk, och när Camilla sjukanmälde henne idag så var tydligen halva avdelningen sjuka med samma symptom, så jag vill inte skicka dit honom för tidigt!

Men att vara sjuk har sina fördelar, här är lite bilder från gårdagen och då njöt lilleman;


Posted by Picasa

5 kommentarer:

Néa & Karin. sa...

Skrutte då! Hoppas det fungerar bra med kåvepeninen, och att han mår bra snart. Pussar från oss!

Maria sa...

Nämen usch, öroninflammation som gör så ont!! Stackars lilla prinsen. Hoppas det snabbt blir bättre. Kramar!

Elin svarar sa...

Nea & Karin & Maria: Ja, det är synd om vår lille skrutt! Men han var mycket piggare idag så vi hoppas att det e på väg åt rätt håll!

Farmor sa...

Hoppas Noel kryar på sig kvickt så vi snart kan ses. Vi längtar efter dig så mycket.
Kramar an maas.

Malin sa...

Stackars Noel! Det är verkligen sjukstuga i alla hem nu :(
Hoppas penicillinet har hjälpt honom så han slipper ha ont.
Krya på er och kram!