måndag 13 december 2010

Noels första luciatåg..

... på förskolan dåm för han lussade ju faktiskt även förra året på Öppna Förskolan. Den trogne läsaren kanske minns hur han såg ut då men annars så publicerar jag gärna en bild på den lille, lille godingen!


Noel för exakt 1 år sedan med kompisen Axel.

Idag var i alla fall första luciatåget för Noels del på förskolan. Klockan 7.15 skulle barnen vara ombytta och klara, och vi var där i tid. Barnen värmde upp med lek och bus, och vid 7.30 satte luciatåget igång. Det var barn från "stora-barns-avdelningen" som lussade och så fick småbarnen haka på dem, men alla småttingar satt i knän hos föräldrarna! Noel satt helt förundrad i mitt knä och njöt av sången, och man märkte att han kände igen sångerna för han blev väldigt glad när de sjöng Lusse Lelle, Midnatt råder, och Godermorgon som är hans favoriter :)

Efter luciatåget så bjöds det på lussefika innan det var dags att bege sig till jobb och hemåt för alla föräldrar, mor- och farföräldrar. Noel fick följa med mig till jobbet idag. Barnen har frågat efter honom och idag var en bra dag att ha med honom på eftersom det även lussades på skolan, och sen hade vi filmvisning! Vi hade även en liten samling där barnen fick sjunga för Noel och det gillade han. Han fick mycket uppmärksamhet idag och njöt nog av det, men det är tröttsamt och han somnade i min famn när vi hade lunchrast! (Han hade även varit vaken ca 2 timmar inatt så det kan nog ha påverkat en del...)

Efter att han sovit så var skoldagen slut och jag och Noel fixade lite i klassrummet innan vi tog bussen hem, helt slut båda två :) Nu blir det en lugn kväll, och troligtvis tidig sänggång för hela familjen. Det är ganska gött att det bara är 3 dagar kvar att jobba denna vecka och sen är jag ledig till 7 januari...



Lek och bus innan luciatåget!


En söt liten tärna!


Noel myser med farmor och mormor


Luciatåg gör sig bäst från mammornas knän!


Här är vi med våra familjer... :)

2 kommentarer:

Karin sa...

Men gud, jag hade helt missat detta inlägget! Ååå så fin liten tomte-Noel! Och en fin liten tärna-Bella också :)

Kim sa...

Varför ser du så butter ut Andy?! Det är ju jul!