tisdag 28 december 2010

Krasslig kille...

I lördags vaknade Noel med klet i ögonen, och näsan rann. Inte så farligt, men förkyld var han i all fall. Han sov länge på dagen när vi var ute och gick och på eftermiddagen var det full rulle hemma hos oss när Lena och Flemming, och vi, bjöd in till dansk julmiddag. Mina föräldrar, Karin, Jens, Linnéa, Erik, Faster Berit och Hasse, Amy, Glenn, Camilla, Denis och Isabella kom så det var verkligen fullt hus. Noel, Isabella och Linnéa lekte och Linnéa stannade över på Jamasparty så det va en intensiv dag och kväll!

I söndags var han också kletig runt ögonen, men pigg i övrigt men vi bestämde ändå för att gå till vårdcentralen för att kolla om det behövdes ögondroppar. Så igår så gick jag och Noel dit på öppen mottagning, och läkaren skrev ut ögondroppar till skrutten. Efter det så packade vi oss iväg till Helsingborg för att åka ner hit några dagar.

Väl här nere så fikade vi lite innan jag o Andreas åkte ut till Väla för lite mellandagsshopping... som inte blev så mycket! Rean var verkligen inget att ha i år... men men, vi kikade runt lite och sen åkt evi hem igen. När vi kom hem hade skrutten blivit lite sämre, och man märkte att han var hängig. Han lekte, men tålamodet var inte med honom, och han kändes varm. Vi konstaterade feber, och han fick en alvedon. Lite glass slank ner, och lite bubblevatten och han verkade okej ändå. Han somnade ganska snabbt och sen såg vi på film. Precis när filmen var slut så hörde vi Noel gråta. När vi kom in i sovrummet låg han med ögonen fulla av gult klet, och det såg ut som han kom från en skräckfilm. Vi fick upp honom, torkat av ögonen och gav honom lite vatten. Han satt hos mig en stund och lugnade sig innan vi la oss allihopa. Noel fick hostmedicin och nässpray och låg på min arm för att sova. Han hostade en hel del, och efter en stund lät det konstigt och helt plötsligt kräktes han. Han spydde över mig och i sängen så det var bara att hoppa upp och byta lakan, duscha, byta kläder osv. Stackars liten, hosta så man kräks... efter detta var det svårt för lilleman att somna om så vi satt uppe och läste lite. Jag, Andreas och Lena var uppe och torkade och fixade men Flemming sov... Så säger Noel "Fajfaj?" "Nej, farfar sover nu" svarade jag, då säger han "Fajfaj sova, Noel käkas" Han sammanfattade det fint... :)

Till slut kunde vi alla lägga oss, och han pratade en hel del innan han somnade gott på min arm. Sen vaknade han av sin hosta igen vid 5-tiden och då somnade han inte om igen. Andreas gick upp med honom, och farmor kom också upp och lekte. Under förmiddagen har Noel varit väldigt pigg och glad, så jag hoppas det var vändpunkten där inatt, och att han är på bättringsvägen nu!

Nu sover han gott i alla fall, och vi ska ge oss ut i skidspåret en sväng!!


3 kommentarer:

Jennie sa...

Å denna hosta, det är så tråkigt när de åker på den. Lova har också sån hosta just nu. Det är på gränsen att hon undvek att spy häromdagen. Natten som gick var bättre än på länge. Hon sov någerlunda sammanhängande:)
God fortsättning och ett riktigt gott nytt år önskar vi från Skåne, Jennie och Lova

Malin sa...

Stackars lilla Noel! Det var inget roligt att åka på så mycket skit på en och samma gång :(
Hur mår han nu?
Hoppas ni får en trevlig nyårsafton trots sjukdom!
Ps. Vilka härliga bilder från eran promenad. Längsedan jag promenixade runt Tippen. Får göra det nån dag snart!
Kram!!

Elin svarar sa...

Jennie: Ja, hosta är så jobbigt för de väcks ju av den och så blir det svårt att somna om sen.. men inatt hostade han inget mer än på morgonen så det var skönt! God fortsttning till er också och hoppas ni får ett gott nytt år!


Malin: Ja, det var en riktig pärs, men nu verkar han ha tagit sig igenom det värsta och nyår ska nog bli kalas ändå! Han är betydligt piggare nu och hostar inte alls lika mycket så verkar bra.. :) Tippen är härligt, speciellt nu med snön då är det så vackert! Kram