söndag 28 november 2010

Mysig adventshelg

I torsdags kom Framor och farfar upp för att hämta Noel på dagis, och sen lekte de hemma under eftermiddagen. Han somnade gott på kvällen men när vi skulle lägga oss så märkte vi att han var väldigt varm och konstaterade feber. På fredagen hade han också feber när han vaknade och den höll i sig under dagen, men i övrigt var han pigg! Han sov länge på dagen, men lekte med farmor och farfar som vanligt och på kvällen hade han ingen feber.

Igår när vi vaknade så var han feberfri ganska ledsen och grinig, och ville inte äta men efter ett tag så piggande han till. Jag och Andreas åkte på innebandy och när vi kom hem var det nästan lunchdax för lilleman. Han blev jätteledsen och ville inte alls äta och vi trodde det hade med tänder att göra.

Vi packade in oss i bilen för att åka till Alingsås på pepparkaksbak, adventsmys, middag och pulkaåkning. Noel sov i bilen och när vi kom fram så blev det nästan direkt ut i pulkabacken med Karin och Linnéa. Efter det så blev det middag hos mamma och pappa, och då upprepade sig samma procedur som vid lunchen och han ville inte äta något. När han fortsatte vara ledsen även under kvällen och tog sig för munnen så insåg vi att det inte bara handlade om tänder, och anade blåsor. Andreas ringde 1177 och hon sa att det finns något som heter Höstblåsor som är ett virus som sätter sig som blåsor i mun och på händer. Hon sa att om han hade det så gör det ont, och man vill inte äta men man kan inte göra något åt det utan bara vänta ut det.
"Se upp i backen, annars får ni 1000 hål i nacken"Noel somnade snabbt på kvällen, men vaknade 2 gånger och grät och var helt otröstlig och hade jätteont. Det gör ju ont i mammahjärtat när man inte riktigt vet vad som är fel, men man förstår att någonstans gör det väldigt ont. Till slut så somnade han i alla fall och sov för natten.

Imorse när han vaknade så var han på bättre humör än igår, och han fick i sig lite youghurt. När vi lekt en stund så promenerade vi ner till min faster för lite fika. När vi kom hem igen så var det dags för pepparkaksbak, och det gick bra för både Noel och Linnéa... en stund i alla fall. Det slutade med att jag och pappa bakade ut de sista kakorna när barnen sov :)

När det var dags för mat så blev han återigen jätteledsen och ville inte äta nånting. Han riktigt slängde bort tallriken och ville bara därifrån. Små blåsor hade kommit på händerna, och vi ser minst en på läppen så han har ont av det. Han har inte velat äta idag mer än lite pepparkaka, lite youghurt och druckit vatten. Men så länge han dricker så är det bra! Vi har köpt droppar på apoteket som man kan droppa på blåsorna för att smärtlindra, så vi hoppas de hjälper lite nu.

Efter middagen så åkte vi alla in till Tomteparaden i Alingsås för att titta lite. Vi fick se paraden och alla tomtar och Noel blev mest glad över att få se en 4-hjuling som drog vagnen med tomtarna på :)
På promenad ner till faster Gerd.
Pepparkakasbak!

1 kommentar:

Maria sa...

Usch stackars Noel!! Det låter så ont. Man vet ju hur jobbigt det är när man får bara en sån där liten förkylningsblåsa i munnen. Hoppas det gick över snabbt!
Kram från tant Maria