måndag 2 november 2009

Vaccination...

Idag dog en 3-åring i Sverige i svininfluensan... Det diskuteras lite överallt om vaccinationen för svininfluensan nu, och man hör alla möjliga och omöjliga teorier om detta.


Jag kommer vaccinera mig, främst för Noels skull. Jag tror, och hoppas, att Andreas också gör detta. Det är ju enda sättet att skydda honom på, och så hålla sig borta från folksamlingar, kollektivtrafik osv. men det kan man inte göra fullt ut heller. Men om vi kan skydda oss från att bli sjuka, så får vi ju göra det. Sen hoppas jag att så många som möjligt i vår omgivning också vaccinerar sig för det blir ju "säkrare" att umgås då om man ska ha med sig lilleman.

Ska ni vaccinera er? Eller har ni gjort det? Om inte, varför?

10 kommentarer:

Karin sa...

Jag ska vaccinera mig, mest för Linnéas skull och sen för att jag har astma och därför är i riskzonen. Jag vet inte om Jens ska göra det. Kram!

Mia sa...

http://www.vaccinationsfaran.se/

Mormor sa...

vi ska vaccinera oss när vi kommer hem, för våra älskade ungars skull.

Linda Lavin sa...

Jag och Kim har oxå vaccinerat oss. Främst med tanke på att jag är gravid men även för att skydda vår lill* när den väl kommer till världen.

Vi hoppas oxå att de flesta i vår närhet tänker vaccinera sig.

Jag har lite svårt att förstå hysterin kring att det skulle vara så farligt med vaccinering just nu. Influensavaccin har ju alltid funnits och då har det inte varit sådana diskussioner.

Jag tycker ni gör rätt som vaccinerar er!

maria.hamstrom sa...

Jag har redan vaccinerat mig, vi som jobbar på sjukhuset fick möjligheten att vaccinera oss först av alla här i Fredrikstad.

Det är viktigt att vaccinera sig för att undgå att 1. Man blir en av de som blir allvarligt sjuka 2. Man smittar någon i sin närhet som blir allvarligt sjuk 3. Man bidrar till en ökad smittspridning generellt.

Jag är helt övertygad om att alla eventuella risker med vaccinet är mycket mindre än de välkända riskerna med sjukdomen.

Bra att du tänker vaccinera dig!

Elin till alla sa...

Ja, kul att läsa era kommentarer! För min del har det hela tiden varit självklart att vaccinera mig denna gång eftersom det är rekommenderat o håller med Maria på alla punkterna :)

Spessartin sa...

Jo, den där rundan var verkligen bra, kändes bra hela vägen, men kortare rundor blir det lite till. Ryggen har funkat hur fint som helst och jag är så oerhört lycklig över det.

Vaccination vet jag inte. Om dödlighet börjar förekomma hos människor som inte tillhör riskgrupper så kommer jag att göra det, men inte annars som det känns nu. Men jag hinner nog ändra mig några gånger fram och tillbaka, det enda jag vet är att det inte är självklart för mig att vaccinera mig. Hörde att 180 personer dött i Norge, vilket fick mig att bli fundersam... men ännu har jag inte fattat något beslut och vi får inte vaccinet hit riktigt ännu heller..

Tash sa...

Tja, vad jag tycker och tänker vet du ju redan från min blogg! :o)
Ni får ha munskydd när ni träffar oss, vi tar inte illa upp! ;o)
Skrev dock aldrig att jag överhuvudtaget är emot vaccinationer och medicinering över generellt. Min anledning må vara lika lam som en överkokt spagetti, men så är den! :o)
Vem vet, den dagen jag själv blir förälder, kanske jag blir supernojjig och ska spruta in allt jag kommer över om det kan visa sig skydda mitt barn.

Malin sa...

Jag och Robert ska absolut vaccinera oss. Främst för Vilmers skull! Alla i vår närmsta familj ska dessutom göra det, vilket är tacksamt! Den enda som verkar tveksam är Roberts mamma. Ska försöka ligga på henne lite. Det är ju trots allt för hennes barnbarns skull. Inte mkt begärt.

Elin till Malin sa...

Malin: Nej så tänker jag också, vill de träffa barnbarnet så får de vaccinera sig också :)