fredag 7 augusti 2009

Noel Erik Andreas

Det var längesen jag skrev på bloggen men nu sitter jag här kvällen innan min sons dop. Elin och Noel har somnat men jag kände för lite poker (men det gick åt skogen den här gången, men i övrigt har veckan varit lycksam, minst sagt) men hamnade här istället.

Imorgon lördag den 8/8 2009 döps vår son enligt kristendomens alla regler i Älvsborgs kyrka i Göteborg. Innan Noel var född hade vi livliga diskussioner om eventuella namn, det vet ni som har följt bloggen. Tjejnamn var mycket enklare än namn till killar, men valet föll slutligen på Noel och det har vi inte ångrat en sekund. Han har redan fått en mängd smeknamn och fler lär det säkerligen bli genom åren. Frågan om mellannamn och dess betydelse har vi diskuterat, jag kan i grund och botten tycka att det är ganska meningslöst med flera namn som man ändå aldrig kallas för, mer än på upprop i skolan och andra menlösa tillfällen. Men låt gå, Noel får två mellannamn med sig i sitt liv. Erik finns på båda sidor av släktträden och Andreas är av rent egoistiska skäl, min son ska heta som sin pappa och jag hoppas att han uppskattar det när han blir äldre.

Lite kuriosa för er som inte har äran att träffa honom dagligen. Han har börjat skratta riktigt ordentligt och det är riktigt roligt när han skrattar. För ett par dagar sedan satt han i mammas famn och pappa tittade på televisionen när pappa plöstligt rapar varpå Noel börjar skratta. Pappas pojk!

Livet har fått en helt annan innebörd i och med Noel, det är helt fantastiskt att få vara pappa till en sådan liten charmknutte. Det är roligt även om det ibland är kämpigt, men tillsammans med Elin som är världens bästa mamma så löser vi det bra tycker jag. Elin har dragit ett stort lass men hon är riktigt grym!

Vädergudarna är på vår sida och det lovas 25 grader och sol i Göteborg imorgon.

Slutligen, jag älskar dig min son Noel Erik Andreas!

Från Pappa!

1 kommentar:

Moster Karin sa...

Noel är helt underbar! Världens finaste pojke helt klart. Och ni är helt fantastiska föräldrar båda två! Kram på er!