måndag 10 november 2008

Tandis!

Kul med många, och långa, kommentarer till förra inlägget! Är ju alltid lättare att kommentera ett inlägg som handlar om någons tankar och värderingar, för det kan man ju sätta i relation till sig själv. Dagens inlägg om mitt tandläkarbesök kanske inte framkallar lika mycket tankeverksamhet, men här kommer det ändå!
Japps, så idag var det då dags för tandläkarbesöket! Hade ju en bit av en tand som lossnade förra söndagen, och idag var första dagen de hade eftermiddagstid. Jag hade inte ont så kunde lika gärna vänta tills idag. Detta har gjort att jag byggt upp en fasa inför besöket, eftersom man vet att det är dyrt att gå till tandläkaren. Man vet aldrig hur dyrt det blir, för man vet aldrig vad de ska göra. Och man är inte så insatt i vad de pratar om så man är ganska nollställd tills man kommer till kassan och får betala 878979873897432897 kr. Så har jag typ tänkt! :)


Kom iaf dit, och fick börja besöket med att berätta att jag är gravid för man ska helst inte göra röntgen då, om man inte måste! Hon ville helst inte röntga gravida kvinnor, utan skulle se om vi kunde lösa detta ändå! Hon bröjade kika, och så plockade de fram massa instrument. Precis innan hon skulle börja så sägerhon att en flis hade lossnat och det hade kommit in karies under en gammal lagning. Så hon skulle ta bort den gamla lagningen och så laga på nytt. "Du brukar intebehöva bedövning när du lagar va?!" Lätt att svara på frågan när man ligger med käften full av slangar och dammsugare och allt vad det är - så vi körde utan! Ilade en hel del, och ibland fick jag hålla hårt i stolen. Hon ville göra utan bedövning, ifall hon inte skulle se ordentligt och ändå var tvungen att röntga, förklarade hon sen.



Men men, lagat och klart blev det och nu i efterhand är det skönt att slippa den där lätt svullna känslan som en bedövning ger. Skönt också att man t.ex. kan dricka utan att spilla och så! och priset blev inte så farligt för kalaset! 1000 kr kostar en lagning, men eftersom jag är så ung så har jag 300 kr i rabatt fram tills jag är 29 år så var ju ändå okej! :)


Nu ska jag laga klart maten så att vi kan äta när Andy kommer. Sen ska vi ner och rensa i förrådet lite. Vems dumma idé var det? Inte min väl?












4 kommentarer:

Anonym sa...

Hua! Jag skall till tandhygienisten snart, det blir säkert 500 kr direkt, men hon jobbar ju faktiskt ändå en del. Med tandläkaren blir man ju mer fundersam på arvodet, senaste gången jag var där kollade han, tog fyra röntgenbilder och så var det klart... 600 kr ungefär... det tog inte många minuter kan jag lova...*rys*

Anonym sa...

Ja, en undersökning kostar ca 600 kr! Inga kul summor, och man är ju livrädd för att det ska vara hål om man går på undersökning! Kan ju vara duktig med tandtråd och flour några månader innan ett besök iaf, och kanske en tid efteråt!

Anonym sa...

Usch! Tandis! Jag ska dit snart jag också, fy, plånboken gråter! :(

Anonym sa...

Usch! Ska till tandläkaren om 2 veckor också efter att inte ha varit sen i GBG. Är lite orolig för att det blir lite finanskris efter det besöket... Men får hoppas det går lika bra som för dig :)

Kram!