onsdag 19 november 2008

Konsert, baklava och treenigheten!

Japp, idag blev Camilla och Dennis föräldrar till en liten Isabella! Fick ett jättesött kort på henne på telefonen i förmiddags! :) Ska bli kul att träffa den lilla krabaten när de kommer hem.


Idag har det varit utflyktsdag för oss! Vi var på Konserthuset och såg Johanna & Mixer, med Johannas Westman och hennes köksmaskin (!) Mixer! De har tydligen figurerat en del i TV på t.ex. Bolibompa och de lagar mat ihop, så det är ett matlagningsprogram för barn (tror jag). På konserthuset så förklarade de likheten mellan att baka en kaka, och en orkester - alla delar behövs för att kakan ska bli bra, eller för att orkestern ska kunna spela fint! Var ett ganska bra sätt för att barnen skulle få se olika instrument, tror inte att så många av våra barn har varit där innan så det var en spännande upplevelse!



När vi kom tillbaka till skolan så blev det väl inte så mycket mer gjort! Fick rättat lite, och kopierat lite men sen var det kört! Varken jag eller Lina orkade speciellt mycket så vi packade ihop oss vid 15.30 och åkte hemåt!



När jag kom hem så diskade jag lite och plockade fram lite fika och så kom mamma och pappa förbi en sväng! De var i Göteborg för att kika i nån affär, eller ja pappa jobbade ju först dårå, men sen så kom de hit efter det! De hade vari på Orienthuset och handlat med sig piroger och baklava så det var smaskens!

Snart ska jag slappa i soffan och se på Ensam bonde söker mamma eller var det Mamma söker fru....? Inte lätt att ha ordning på alla program, men något av det ska jag se iaf! ;) Sen blir det tidig sänggång för min del så man orkar upp imorrn, men det är en skön tanke iaf att det är onsdag och att det bara är 2 dagar kvar till helg! :) Ska träffa Lovisa efter jobbet imorgon, och det brukar bli ganska skoj! Kan ju bli en del intressanta diskussioner de där eftermiddagarna!

På tal om roliga diskussioner så hade vi en ganska kul samling häromdagen på jobbet. När man diskuterar med 6 åringar så kan det ta märkliga vändningar och det märktes när vi diskuterade tro, och att det finns olika religioner. Vi förklarade att en del tror på Gud, en del på Allah, och en del tror på Jehova osv. Och det är inte fel att tro på någon av dem, och man får tro vad man vill osv. Så var det ett barn som räckte upp handen "Jag tror på John Blund!" Så vi kom fram till att man kan även tro på John Blund, Tandfén och Tomten - den nya treenigheten! ;)











8 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, "Bonde söker stalledräng" kanske det är det heter? :D
Kram på dig!

Anonym sa...

Haha söta barn! Intressanta funderingar de har! :)

Anonym sa...

Maria: Hehe, ja så är det nog! =)

Karin: Ja, de är roliga! :) Ganska kul att man kan ha så mkt roliga diskussioner på jobbet även om ganska mkt även handlar om att påminna om toalettbesök osv..: :)

Anonym sa...

Hahaha!

Men ursäkta en som inte har koll alla gånger, men vad är "baklava"? Jag lyckades inte få en eventuell felskrivning till något jag känner igen, så då måste det vara något som verkligen heter så. Och gott är det uppenbarligen också, så var är det för gott som jag missat existensen av!? :o)

Anonym sa...

Baklava är nån sorts bakelse som jag vet de har mycket i Turkiet och länder runtomkring där! Väldigt, väldigt sött är det! Den vi hade var en nötbotten, och så är det typ smördegsrasigt runt omkring! Svåra att förklara! På turkisk restaurang så kan man beställa det, och då får man ofta en liten bit till dessert med glass till! De vi hade igår var enormt store så sötsuget var mättat för flera år framöver! :)

Anonym sa...

Mm, låter intressant! Det får jag prova någon gång! :o)

Anonym sa...

Ha ha Johanna & Mixer. Tänk vad man kan hitta på för att roa barn!

Vi pratade om en tur upp till er innan jul ja men vi får nog fundera på den. Är ju en del som man ska hinna med och ha råd till innan jul. Men det skulle vara riktigt kul med ett besök hos er uppe i Götet.

Hoppas allt är bra med dig och den lill* i magen! Andy träffade vi ju igår så han vet vi lever och frodas ;-)

Kram!

Erik sa...

Skicka ungarna till mig så kan jag reda ut allt och tala om för dom hur de ska tro ;P