tisdag 19 oktober 2010

"Jag är faktiskt sen... "

Imorse var en kaotisk morgon. Noel vaknade strax innan 6, fick vällling och sen studsade han upp och var pigg o glad. Han lekte lite medan jag gjorde mig färdig och sen var det dags att klä på honom. När han var klädd så skulle vi ut i hallen och ta på skor och jacka för att gå till dagis.

På något sätt så snubblar han, och ramlar rakt ner i vår sängstomme och slår i pannan. Jag står precis bredvid och ser när det händer, men hinner inte fånga honom. Han fick ett litet sår i pannan och redan när jag tog upp honom så ser jag att bulan inte kommer vara nådig. Det har redan börjat svullna ganska rejält.

Vi kommer ut i köket och in i frysen för att ta nåt kallt, men jag hittar ingen kylklamp så tar en fiskfilé som vi håller mot pannan en stund. När Noel väl lugnat ner sig och blivit tröstad inser jag att jag redan missat min buss så vi tar det lugnt och läser lite Max innan vi kommer oss iväg till dagis. Han var fortfarande lite ledsen men blev gladare när vi närmade oss dagis och började vinka.

När vi kommer in på Nallen, som är "morgonavdelning" så står en mamma där med sin dotter. Mamman står med skorna på och hon ropar lite in mot personalen som står i andra rummet. Jag ser inte Noels fröken så jag går in och frågar om de redan hunnit gå över till sin avdelning. De hade gått över dit och jag hade inte sett att klockan var såpass mycket och inser att jag nog missar ännu en buss, men det spelar inte så stor roll när lilleman varit så ledsen. Innan jag går ut från Nallen så hör jag hur den andra mamman ropar in till personalen: "Jag lämnar henne här nu!" och är på väg ut. En personal kommer ut i tamburen och förklarar att de inte kan ta emot henne eftersom flickans fröknar redan gått till sin avdlening, och att hon får lämna dottern där. "Men.. jag är faktiskt sen!" säger mamman ganska surt. Och? Är det personalens fel? Dotterns? Visst, de kanske också har haft en kaotisk morgon men det är ju knappast personalens fel?

Vet inte varför det störde mig så mycket, men störde mig nog mest på att mamman verkade tro att förskolan är någon sorts förvaring och hon bemödade sig inte ens med att ta av skorna/ta på tossor för att gå in till personalen och prata med dem utan hon stod i hallen och ropade på dem. När jag och Noel sedan började gå så ser jag hur hon lämnar sin dotter på Nallen (alltså inte rätt avdlening) och småspringer därifrån. Så hon låter personalen ta dottern och lämna henne vidare till rätt avdelning.

Har stört mig på detta under dagen så var bara tvungen att skriva om det här också... Vet ju själv hur det är på jobbet när föräldrar kommer instörtande och nästan anklagar oss för att de har haft en tuff morgon hemma. Så jag känner mest för den stackars personalen som fick ta det imorse, och för dottern också faktiskt.

Själv kom jag 25 minuter sent till jobbet, men det blir så ibland....


3 kommentarer:

Linda sa...

Hur svårt är det att gå till den rätta avdelningen med barnet istället egentligen? XoI

Elin till Linda sa...

Linda: Ja, det tog inte många minuter! Vet man att man kommer runt 7 då de brukar gå över till sin avdelning så får man räkna med att ta en extra vända - och den informationen har de varit noga med! :)

Malin sa...

Ja usch va vissa föräldrar beter sig ibland. Sorgligt att se. Noll respekt för förskolelärarna. Morrrr!
Och tråkigt för barnet (och förvirrande om det är ett litet barn) när mamman gör på det sättet.